Ergin Ataman, Kuntz gibi devşirmeye Voleybol'dan örnek verdi: Melissa Vargas...

Aleyna Gürgen
17.10.2023 - 00:18 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 01:34

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman milli takımdaki devşirme sorusuna Milli Voleybolcu Melissa Vargas örneği ile cevap verdi.

Ergin Ataman, Kuntz gibi devşirmeye Voleybol'dan örnek verdi: Melissa Vargas...

AJANSSPOR HABER

Panathinaikos ve A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda başantrenörlük görevini üstlenen Ergin Ataman yeni açıklamaları ile dikkat çekti. TRT Spor için konuşan Ataman milli takımda devşirme konulu soruda Filenin Sultanları'nda yer alan Küba asıllı milli voleybolcumuz Melissa Vargas'tan bahsetti.

"Vargas gibi bir oyuncu varsa kapımız açık olmalı"

A Milli Erkek Basketbol Başantrenörü Ergin Ataman yeni açıklamalarında yaz döneminde milli takımdaki devşirme krizi hakkında konuştu. Ataman konuşmasında milli takımın devşirmeye hangi konularda açık olması gerektiğine şu Melissa Vargas örneğini verdi: "Milli takımın büyük hedefleri var. Milli takımda devşirme konusunda ise Vargas gibi iyi, milli takım için her şeyini veren, her dönem koşa koşa milli takıma gelen bir oyuncu olduğu takdirde bana göre kapımız her zaman açık olmalı. Avrupa’daki bir çok ülkede bu var. Ha böyle olacaksa da hiç olmasın daha iyi. Benim görüşüm böyle."

Önce Kuntz şimdi Ataman 'Vargas' dedi

Ergin Ataman'dan önce Melissa Vargas'ın A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndaki başarıları hakkında konuşan isim Stefan Kuntz olmuştu. Geçtiğimiz günlerde A Milli Erkek Futbol Takımı'ndaki teknik direktörlük görevinden ayrılan Alman çalıştırıcı, Vargas hakkında "Melissa Vargas'a 'Futbol oynayan bir kız kardeşi var mı?' diye sormamız gerek. Belki erkek kardeşi de vardır. Özellikle hücumda oynayacak bir kardeşi olması Avrupa Şampiyonası'nda şansımızı yükseltir." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Melissa Vargas'ın Fenerbahçe'ye dönüşü tehlikede
Habere Git

Vargas'tan Kuntz'a kötü haber geldi

Melissa Vargas, Stefan Kuntz'un açıklamalarının ardından TRT Spor'a konuk oldu. Programda Mehmet Sevinç milli voleybolcumuza teknik direktör Stefan Kuntz'un A Milli Takım'da oynaması için bir erkek kardeşi olup olmadığını merak ettiğini söyledi. Melissa Vargas ise bu soruya "Hayır" diyerek cevap verdi.

Melissa Vargas kimdir?

16 Ekim 1999’da Küba’da dünyaya gelen Melissa Vargas, voleybola 8 yaşında okul takımında adım attı. Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, 12 yaşındayken Küba Milli Takımı için oynamaya başladı.  Vargas,  Küba'daki kurallar sebebiyle istediği kulüplerle görüşemedi. Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerle görüşmesine izin veriliyordu.

Vargas, Türk vatandaşlığı nasıl aldı?

Disiplinsizlik gerekçesiyle 2017'den başlayarak 4 yıl süre ile milli takımda oynamaktan men edildi. Bunun üzerine kendi isteğiyle bir İsviçre takımına transfer oldu.

İsviçre'ye sığınmacı statüsünde gitti. Bir sezon oynadıktan sonra, 2018 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 9 Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu ve TC kimliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eliyle kendisine verildi.

İlgini Çekebilir
Ünlü modacı dev derbide Ergin Ataman'ı takip etti
Habere Git

Avrupa Şampiyonası'na damga vuran performans!

Melissa Vargas, Türk formasını giydiği ilk sezona, kariyerinin zirvesine çıktı. Sadece elde ettiği başarılarla değil, Ay-Yıldızlı takımımıza kattığı değerle de adeta gönüllerin ‘MVP’si oldu. Şampiyonada en hızlı servis dünya rekorunu Boskovic’in elinden alan Küba asıllı milli sporcu Vargas, Almanya (18), İsveç (19), Azerbaycan (20), Yunanistan (22), Belçika (27), çeyrek finalde Polonya (24), yarı finalde İtalya (26) maçlarının en skorer ismi olmakla kalmadı, finalde de Sırbistan’a 41 sayı atarak şampiyonluğu getirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler