Sevilla'nın konuğu Borussia Dortmund!

16.02.2021 - 16:06 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 16:08

Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile Borussia Dortmund son 16'da karşı karşıya gelecek. Sevilla ve Dortmund'da hangi futbolcular oynayamayacak? İşte Devler Ligi'ndeki Sevilla-Dortmund maçı öncesi gelişmeler, detaylar ve muhtemel 11'ler...

Sevilla'nın konuğu Borussia Dortmund!

AJANSSPOR-HABER

İspanya Ligi ekiplerinden Sevilla ile Almanya temsilcisi Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bu akşam (17 Şubat Çarşamba) karşı karşıya gelecek. Ramon Sanchez Pizjuan'da oynanacak maç öncesi iki takım da galibiyete odaklandı. Sevilla-Dortmund maçı öncesi detaylar haberde... 

Sevilla-Dortmund maçı saat kaçta, hangi kanalda?

İspanya'da oynanacak ve TSİ 23:00'te başlayacak ve beIN Sports'tan yayınlanacak karşılaşmayı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. Karşılaşma Hessel Steegstra ve Mario Diks yardımcılıklarını yaparken, Allard Lindhout ise 4. hakemlik görevini üstlenecek. Öte yandan VAR'da ise yine Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Kevin Blom yer alacak. 

Sevilla Avrupa Ligi'nin gediklisi ama...

Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde 6 kez şampiyonluk yaşadı. Ancak; Şampiyonlar Ligi'nde yola ne kadar devam edecekleri merak konusu. Kendi liginde 'ikinci sıra takım' olarak lanse edilen Sevilla, 1946 yılından beri kazanamadığı La Liga'da son 5 maçını kazandı ve oldukça moralli.

Şampiyonlar Ligi: Dortmund için hayal

Almanya Ligi'nde Bayern Münih hegemonyasına teslim olan ve Jürgen Klopp döneminde kazandığı 2 şampiyonlukla avunan Borussia Dortmund, son 25 sezon 5 şampiyonluk kazandı. Dortmund, 1997 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ve 2013'te final oynadı. Son 8 sezonda ise yarı final dahi göremedi. Dortmund kendi liginde ise 21 maç sonunda 33 puanla 6. sırada bulunuyor.

Aralarındaki maçlar ve takımlardaki eksikler kimler?

İki takım arasında daha önce 2 maç oynandı. Sevilla 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Dortmund eğer kazanırsa rakibin ilk kez yenmiş olacak. Sevilla takımında Acuna ve Ocampos'un sakatlıkları bulunuyor. Borussia Dortmund'da ise Bürki, Hazard, Piszczek, Rascchl, Schmelzer, Witsel ve Zagadou kadroda yer almayacak.

İki takımın muhtememel 11'i

Sevilla: Bono - Vidal, Koundé, Diego Carlos, Escudero - Jordan, Fernando, Rakitic - Suso, Gomez - En-Nesyri.

Borussia Dortmund: Hitz - Can, Akanji, Hummels, Guerreiro - Delaney - Bellingham, Reus - Reyna, Sancho - Haaland.

Senin için hazırladığımız haberler