Fatih Terim, Olympiakos'u eledi! Panathinaikos çeyrek finalde! ÖZET

Ali Bozkurt
17.01.2024 - 23:59 | Son Güncellenme: 18.01.2024 - 00:58

Fatih Terim'in yönettiği Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nda Olympiakos ile karşılaştı. Terim'in takımı maçı penaltılarda kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Detaylar...

Fatih Terim, Olympiakos'u eledi! Panathinaikos çeyrek finalde! ÖZET

AJANSSPOR HABER

Fatih Terim'in yönettiği Panathinaikos, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. İlk maçta 1-1 biten karşılaşmada ikinci maçında 90 dakikası 0-0 beraberlikle sona erdi. Penaltılara giden karşılaşmayı kazanan taraf Panathinaikos oldu ve adını bir üst tura yazdırdı. Detaylar...

İlk maç 1-1 bitti

İlk maçta Panathinaikos kendi sahasında Olympiakos'u konuk etti. Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi ve turu geçecek takım ikinci maçta kaldı.

90 dakikada eşitlik bozulmadı

Terim'in yönettiği Panathinaikos deplasmanda karşı karşıya geldiği Olympiakos ile ikinci maçta da beraber kaldı. 90 dakikasında 0-0 biten maçta kazanan çıkmayınca maç uzatmalara gitti.

Samet Akaydin forvet olarak girdi

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'den Panathinaikos'a transfer olan Samet Akaydın, ilk uzatmalar olan 105. dakikada oyuna dahil oldu. Akaydın, ilk defa Panathinaikos forması giyerken milli oyuncu maçta forvet olarak görev aldı. Terim daha önce Galatasaray'da Kasımpaşa'ya karşı Ryan Donk'u forvet oynatmış gol bulmuştu. Daha sonra bu taktiği sık sık uygulamıştı.

Uzatmalarda gol sesi çıkmadı

90 dakikası 0-0 biten karşılaşma uzatmalara gitti. 120 dakika sonrasında iki takımda gol bulamayınca maç penaltılara gitti. 

Penaltılarda kazanan belli oldu

Olympiakos ile Panathinaikos, seri penaltılara geçti. Penaltılarda 7-6 kazanan Panathinaikos adını bir üst tura yazdırdı.

Kupa avcısı Fatih Terim

Kariyerinde en fazla kupayı Galatasaray ile kazanan Fatih Terim, teknik direktörlük kariyeri boyunca 1 UEFA Kupası, 8 Türkiye Süper Lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye Süper Kupası kazandı. Terim, kupa koleksiyonuna Yunanistan'dan da eklemek istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler