Türkiye Kupası Finali Öncesi Rıza Çalımbay Ve Hikmet Karaman Konuştu

Akın Ungan
25.05.2022 - 14:45 | Son Güncellenme: 25.05.2022 - 15:15

Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak olan Sivasspor ile Kayserispor teknik direktörleri Rıza Çalımbay ve Hikmet Karaman açıklama yaptı. İşte detaylar.

Türkiye Kupası Finali Öncesi Rıza Çalımbay Ve Hikmet Karaman Konuştu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Sivasspor ile Kayserispor karşı karşıya gelecek. Nefes kesen kritik final öncesi iki takımın teknik direktörleri basın toplantısı düzenledi. Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın açıklamalarının ardından Kayserispor'un tecrübeli çalıştırıcısı Hikmet Karaman kameralar karşısına geçti.

Çalımbay: "Onların buraya gelmesi çok zor"

Sivasspor'un başarılı hocası Rıza Çalımbay, şunları söyledi: "Kendim de Sivaslıyım. Sivas en fazla İstanbul'a göç veren bir ilimiz. Ama güzel bir organizasyon olmazsa onların buraya gelmesi çok zor. Maçın gece oynanması, taraftarın evlerine dönüşünü zorlaştırabilir. "

"Kayserispor'dan daha fazla taraftarımız olacak"

"Maç hafta arası ve erken olsa burası full olur. Ama yine de güzel bir organizasyon yapıyorlar. Sivaslılar'a yardımcı olunursa, onlar bu stadı doldurur. Biz nasıl Alanya maçında müthiş bir taraftarla oynadık, Kayserispor karşısında da daha fazla taraftarımızın olacağını düşünüyoruz."

Ziya Edal: "Sivasspor tarihinde ilk kez finale çıktık"

Sivassporlu futbolcu Ziya Erdal ise "Yıllardır bu kulübün içindeyim, 12 sene oldu. Sivasspor tarihinde ilk kez finale çıktık. Çok mutluyuz. Kesinlikle kupayı kazanmak istiyoruz. Yarın güzel ve centilmence bir maç olur, umarım kazanan biz oluruz. Finalin İstanbul'da olması bizim için bir avantaj. İnşallah bize ayrılan kısmı da doldururuz. Kupayla birlikte Sivas'a döneriz." dedi.

Karaman: "130 takım arasından finale gelmek çok anlamlı"

Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman, yaptığı basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "İki takımı da tebrik etmek lazım. Türkiye Kupası'na katılan 130 takım arasından finale gelmek çok zor bir iş. İki Anadolu takımı final oynayacak, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas ve Kayseri'nin finalde olması çok anlamlı."

"Trabzonspor maçında taraftarımız bizi müthiş destekledi"

"Rıza Çalımbay Hocamı tebrik ediyorum. Hak eden kazansın. Taraftarımız bizim için çok önemli. Taraftarsız futbol olmaz. İç sahada oynadığımız Trabzonspor maçında taraftarımız bizi müthiş destekledi. Yarınki maçta da tüm illerden, yurt dışından ve Kayseri'den taraftarımızı bekliyoruz."

"Kupayı kazanmak istiyoruz"

"Yarın oynanacak maçın dostane bir şekilde son bulmasını temenni ediyorum. İnşallah güzel bir maç olur, kupayı kazanmak istiyoruz. Rıza Hocamı da tebrik ediyorum."

Çalımbay: "Kayseri'nin daha önce kupası da var, finali de var"

Rıza Çalımbay, şöyle konuştu: "Hikmet Hocamı tebrik ediyorum, önemli rakipleri eleyip geldiler. 2 sene üst üste Avrupa'ya gittik, bu sene de hedefimiz Avrupa'ya gitmek. Hikmet Hoca ile devamlı konuşur, çok da iyi anlaşırız. Kayseri'nin daha önce kupası da var, finali de var. İnşallah biz kazanırız (Gülerek) Hikmet Hocam, son Alanya maçına da geldi, notlar aldı. (Gülerek)"

Karaman: "Beşiktaş'ı eledikten sonra hedefimizi kupa olarak belirledik"

Hikmet Karaman, "Birkaç gün önce ligde maç oynadık. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Her iki takımın oyuncuları da maçın bilincinde. Kayserispor olarak Beşiktaş'ı eledikten sonra hedefimizi kupa olarak belirledik. İki takım açısından farklı taktik dizilişler olabilir. Bekleyip göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Çalımbay: "En önemlisi istemek ve mücadele etmek"

Rıza Çalımbay, "Bu maçlar telafisi olmayan maçlar. Bu maç 90 dakika da 120 dakika da olabilir. Biz ne düşünüyorsak, karşı takım da düşünebilir. En önemlisi istemek ve mücadele etmek. İstedikleri kadar maç oynasınlar, bu bir final maçı. 133 tane takım bu turnuvaya girdi ve 2 takım finale kaldı. Bu bambaşka bir şey. Burada yorgunluk durumu olamaz. Biz bu maçı kazandığımızda Sivasspor'da oynayan arkadaşlarımız tarih yazacaklar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler