Kupa rövanşı diziye mi kurban gitti?

17.06.2020 - 11:19 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 11:28

Alanyaspor - Antalyaspor maçı neden perşembe oynanıyor? TFF ilk karşılaşmayı çarşamba oynatmış, pandemi öncesi açıkladığı fikstürde rövanş maçını da çarşamba gününe koymuştu. Peki ne oldu da maç perşembeye alındı? Bunun Kuruluş Osman dizisiyle bir alakası var mı? İşte detaylar...

Kupa rövanşı diziye mi kurban gitti?

Mert ELAM-AJANSSPOR

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Alanyaspor evinde Antalyaspor'u konuk edecek. İlk maçı 1-0 kazanan Alanya avantajı elinde bulunduruyor. 

Bu karşılaşma 18 Haziran 2020 Perşembe günü saat 20:45'te oynanacak. Ancak ortada bir gariplik var. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), koronavirüs pandemisi öncesi Alanyaspor - Antalyaspor maçının 22 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 20:30'da oynanacağını açıklamıştı.

Ara sonrası maçın günü çarşambadan perşembeye kaydırıldı.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçının gününde ise bir değişik olmadı. Normal şartlar altında 21 Nisan Salı oynanacak karşılaşma 16 Haziran Salı'ya kaydırıldı. 

Yarı finalist dört takımdan Fenerbahçe ve Trabzonspor kupa rövanşı öncesi lig karşılaşmalarını cuma, Alanyaspor ve Antalyaspor ise cumartesi oynadı. Yani normal şartlar altında Alanyaspor - Antalyaspor maçının perşembe oynanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil.

Kuruluş Osman dizisi yüzünden mi maç perşembeye alındı?

Bu konuyla alakalı olarak Radyospor'da konuştuğumuzda dinleyicilerden ATV'deki Kuruluş Osman dizisinin çarşamba günü yayınlanması nedeniyle maçın perşembe gününe alınmış olabileceği şeklinde mesajlar geldi.

Ancak ilk açıklanan tarih olan 22 Nisan'da da Kuruluş Osman dizisi yayınlanıyordu. Örneğin 12 Şubat 2020 günü açıklanan reytinglerde de (hem total hem AB) Kuruluş Osman birinci sırada yer alıyordu. 

TFF ise kupa fisktürünü 21 Şubat'ta açıklamıştı. Yani o tarihte de Kuruluş Osman şimdiki gibi reytinglerde zirvede yer alıyordu.

İlk maç da çarşamba günü oynanmıştı!

Kaldı ki Antalyaspor ile Alanyaspor arasındaki ilk karşılaşma 4 Mart Çarşamba günü oynanmış, maç A Spor'dan canlı olarak yayınlanmıştı.

Rövanş karşılaşması ise ATV'den yayınlanacak.

Alanyaspor'un dezavantajına, Trabzonspor'un avantajına!

Alanyaspor kupada finale yükselme adına önemli bir avantaja sahip. Bir gün fazla dinlenmek işlerine yarayabilir. Fakat ligde de Trabzonspor'un men cezasıyla birlikte ilk 5'e girmek kritik bir öneme sahip. Zira kupayı kazanamamaları durumunda lig yoluyla Avrupa Ligi'ne katılma olasılıkları var. Bu yüzden Trabzonspor'a göre iki gün daha az dinlenecek olmaları bir dezavantaj. Trabzonspor ise rakibine göre iki gün fazla dinlenme imkanına sahip olacak.

Alanyaspor ile Trabzonspor, Süper Lig'in 28. haftasında 22 Haziran Pazartesi günü saat 21:00'de karşı karşıya gelecekler. 

Konuyla ilgili TFF'ye bir eposta gönderildi ancak şu ana kadar bir cevap gelmedi. Geldiği takdirde yazının bu bölümüne ekleme yapılacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler