Kupa şifreleri.. Derbide sahada olacaklar

25.11.2020 - 08:23 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 08:35

Fenerbahçe haberleri.... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de, Beşiktaş maçında sağ bekte hangi oyuncunun forma giyip giyemeyeceği henüz belli değil. Sağ bek için 3 aday bulunuyor. Gökhan yetişmediği takdirde alternatif olarak geçen hafta Gençlerbirliği'ne karşı forma giyen Lemos, Ozan Tufan ve Filip Novak bulunuyor. İkincisi ise form tutan Pelkas, Sosa, Ozan ve Mert Hakan’dan hangilerinin forma giyeceği. Peki sarı-lacivertli takım hangi oyuncularla Beşiktaş maçına çıkacak? İşte detaylar...

Kupa şifreleri.. Derbide sahada olacaklar

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe, Sivas Belediyespor’u 4-0 yenerken pazar günü oynanacak Beşiktaş derbisinin de hazırlığını yaptı. Derbi öncesi sarı lacivertli takımda merak edilen iki konu bulunuyor. İlk Gökhan Gönül yetişmez ise Nazım Sangare’nin sakat olması ile sağ bekte kimin oynayacağı. İkincisi ise form tutan Pelkas, Sosa, Ozan ve Mert Hakan’dan hangilerinin forma giyeceği.

1 numara Altay'ın

Fenerbahçe kalesini Beşiktaş derbisinde Altay Bayındır'ın koruması kesin gibi. Teknik Direktör Erol Bulut kupa maçında bile yedek kaleci Oytun Özdoğan'a şans vermeyerek bu konudaki tavrını belli etti. Diğer kaleci Harun Tekin ise sakatlığı nedeniyle derbide bulunmuyor.

Sağ bek için 3 alternatif

Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut kararsızlık yaşadığı bölgelerde oynatmayı düşündüğü oyuncular Sivas Belediyespor karşısında denedi. Gökhan’ın yetişmemesi ve Nazım Sangare’nin sakatlığı sonucu sarı lacivertlilerde derbi öncesi sağ bek sıkıntısı yaşanacak. 45 yaşındaki çalıştırıcının kafasında alternatif olarak geçen hafta Gençlerbirliği'ne karşı forma giyen Lemos, Ozan Tufan ve Filip Novak bulunuyor. Bulut, bu üç oyuncunun dışında yeni profesyonel sözleşme imzalanan Serhat Ahmetoğlu ve Uğur Kaan Yıldız’ı oynatarak sürpriz yapabilir. Ancak bu pek olası gözükmüyor.

Sol bekte Caner mi Novak mı?

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 4-0 biten Sivas Belediye maçının ilk yarısında Caner Erkin ikinci yarısında ise Filip Novak forma giydi. Erol Bulut, bu bölgede yapılacak Beşiktaş analizlerine göre kimin oynayacağına karar verecek.

Defansta Tisserand garanti

Fenerbahçe defasında forma giymesi kesin olarak isim Marcel Tisserand. Kongolu oyuncu dün kuqa maçında dinlendirildi. Tisserand'ın partneri ise ya Serdar Aziz ya da Lemos olacak. Lemos'un sağ beke kaydırılma ihtimali de bulunuyor. Sadık'ın ise kupa maçında arkasına kaçırdığı futbolcular ve verilen pozisyonlar nedeniyle forma giyme şansı çok zor görülüyor.

Orta sahada işler karışık

Orta sahadaki ihtimaller daha fazla. Gustavo ve Sosa’nın yeri garanti. Bu iki oyuncunun dışında orta saha için geriye 3 aday ve bir forma kalıyor. Ozan Tufan, Dimitrios Pelkas ve Mert Hakan formunun zirvesine çıkarken Erol Bulut’u da tercih yapmakta zorluyorlar.

Pelkas ve Hakan Mert sağ kanat oynayabilir

Orta sahada Ozan’ın tercih edilmesi durumunda Pelkas ve Mert Hakan Yandaş için bir alternatif daha bulunuyor. İkin oyuncu da sağ kanatta görev yapabiliyor. Bu bölgenin alternatifleri Enner Valencia ile Sinan Gümüş hastalıkları nedeniyle kadroda bulunmuyor.

Ferdi Kadıoğlu kupada şov yaptı

Ziraat türkiye Kupası'nda iki asistle sağ açıkta oynayan Ferdi Kadıoğlu da çok iyi performans gösterdi. Ferdi de formayı zorlayacak isimlerden görülüyor. Sol kanatta Perotti'nin oynamasına kesin gözüküyle bakılıyor. Ferdi Kadıoğlu, Pelkas ve Mert Hakan'dan hangilerinin oynayacağına teknik direktör Erol Bulut karar verecek.

Thiam'ın formu

Kasımpaşa'dan transfer edilen Thiam'ın formu dikkat çekti. Kupa maçında kanatta oynayan Thiam iki gol atarken bir topu da direkten döndü. Senegalli oyuncunun defansa verdiği katkı da dikkat çekti. Thiam da derbide formayı kaparak sürpriz yapabilir.

Forvette Cisse gibi gözüküyor

Fenerbahçe'nin flaş transferi Samatta Türkiye Kupası'nda da kendine verilen şansı iyi kullanamadı. Pozisyonları cömertçe harcayan Mbwana Samatta’nın derbide 11’de oynama ihtimali düşük gözüküyor. Kemal Ademi de Sivas Belediye'ye gol atmasına karşın grafiği yükselen Papiss Cisse'nin formayı kaapacağı öngörülüyor. 35 yaşındaki Cisse derbi maçı düşünülerek dün gece kadroya alınmadı.

 

Senin için hazırladığımız haberler