Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Akın Ungan
11.02.2022 - 14:35 | Son Güncellenme: 11.02.2022 - 16:00

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçları tamamlandı ve rakiplerini eleyen taımlar çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek Final eşleşmeleri belli oldu. İşte detaylar...

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu mücadeleleri tamamlandı. Rakiplerini elemeyi başaran takımlar, tek maç üzerinden oyanancak çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek final eşleşmeleri ise bugün yapılan kurada belli oldu.

Çeyrek Finalistler

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesine adını yazdırmayı başaran takımlar, Fatih Karagümrük, Gaziantep FK, Kayserispor, Sivasspor, Antalyaspor, Trabzonspor, Alanyaspor ve Beşiktaş oldu.

Çeyrek finale gelirken son 16 turunda Gaziantep FK, Kasımpaşa'yı 2-1, Fatih Karagümrük, Konyaspor'u 5-4, Kayserispor, Fenerbahçe'yi, 1-0,  DG Sivasspor, Bandırmaspor'u 4-2, Antalyaspor, Hatayspor'u 2-0, Trabzonspor, Denizlispor'u 2-1, Alanyaspor, Adana Demirspor'u 4-2, Beşiktaş ise Göztepe'yi 3-1 geçerek, çeyrek finale yükseldi.

Seri başı olan takımlar

  • Trabzonspor
  • Beşiktaş
  • Sivasspor
  • Alanyaspor

Seri başı olmayan takımlar

  • Gaziantep FK
  • Fatih Karagümrük
  • Kayserispor
  • Antalyaspor

İlk eşleşme belli oldu

Trabzonspor ile Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde mücadele edecek. Karşılaşma Trabzon'da oynanacak.

İkinci eşleşme belli oldu

DG Sivasspor ile Fatih Karagümrük Çeyrek Final için eşleşti. Karşılaşmaya Sivasspor ev sahipliği yapacak.

Gaziantep, Alanya'ya gidecek

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final kuralarında Aytemiz Alanyaspor ile Gaziantep FK eşleşti. Mücadele Alanya'nın ev sahipliğinde oynanacak.

İşte Beşiktaş'ın rakibi

Beşiktaş'ın Çeyrek Final'de karşılaşacağı rakibi belli oldu. Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe'yi Son 16 Turu'nda elemeyi başaran Kayserispor ile Yarı Final'e çıkma mücadelesi verecek. Maç, Vodafone Park'ta oynanacak.

Seri başı nasıl belirlendi?

Fenerbahçe ve Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam edemeyince, DG Sivasspor ve Aytemiz Alanyaspor seri başı oldu ve saha avantajini elde etti. Beşiktaş ile Trabzonspor ise geçen sezonki lig sıralaması nedeniyle yarı finale kadar seri başı oldu.

Yarı Final eşleşmeleri nasıl olacak?

Trabzonspor-Antalyaspor maçının galibi Beşiktaş-Kayserispor ile yarı finalde karşılaşacak. Alanyaspor-Gaziantep FK'nın galibi ise DG Sivasspor-Fatih Karagümrük galibini ağırlayacak. Yarı final karşılaşmaları çift maç üzerinden yapılacak.

Çeyrek Final maçları ne zaman oynanacak?

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Çeyrek Final müsabakaları sonucu tur atlayan takımlar çift maç eleme usulüne göre yapılacak olan Yarı Final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Çeyrek Final müsabakaları 1, 2 ve 3 Mart'ta, Yarı Final 1. maçları 19, 20 veya 21 Nisan, Yarı Final 2. maçları ise 10, 11 veya 12 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda sezon başında yapılan düzenleme gereği, çift maç usulüne göre oynanacak Yarı Final müsabakalarında deplasman golü kuralı uygulanmayacak.

Semra Demirer: “Kupayı müzemize götürüp Avrupa Ligi’ne gitmek istiyoruz“

Kayserispor Yönetim Kurulu Üyesi Semra Demirer, Türkiye Kupası’nı kazanıp Avrupa Ligi’nde yer almak istediklerini söyledi.


Türkiye Kupası çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri çekilen kura sonucunda belli oldu. Çeyrek finalde Beşiktaş ile eşleşen Kayserispor’da Yönetim Kurulu Üyesi Semra Demirer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mutlu olduklarını ve tüm rakiplerine saygı duyduklarını belirten Demirer, "Çok köklü güzide bir kulüple eşleştik. Biz de güzide bir kulübüz. Emin adımlarla ilerliyoruz. Anadolu’dan katılan tüm katılımlar fark katıyor, iz bırakıyorlar gönüllerde ve yüreklerde. Büyük, küçük takım diye nitelendirmeye alınıyorum. Türkiye Kupası’na renk katan takımlarız. Çok güzel bir kura oldu. Hak eden kazansın. Sizlerin işi ne kadar zorsa futbolcuların, hakemlerin işleri de çok zor. Karakter koyan tüm sporcuları, tüm basın mensuplarını kutluyorum. Biz de iradeli, karakterli takım olduğumuz için buraya renk kattığımızı düşünüyorum. Kupayı müzemize götürüp Avrupa Ligi’ne gitmek istiyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Kayserispor her türlü şarta alışık yüksek karakterli bir takım ve başkanı var. Çok güzel işler yapılıyor. Çok güzel bir futbol olsun, hak eden kazansın ve iz bıraksın gönüllerde yüreklerde“ dedi.

Cevdet Akınal: "Amacımız kupayı Antep’e getirmek"

Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal, amaçlarının Türkiye Kupası’nı Gaziantep’e getirmek olduğunu söyledi.


Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ve Yarı Final eşleşmeleri çekilen kura sonucunda belli oldu. Çeyrek finalde Alanyaspor ile eşleşen Gaziantep Futbol Kulübü’nde Başkan Cevdet Akınal kura sonrası açıklamalarda bulundu. Amaçlarının kupayı kazanmak olduğunu söyleyen Akınal, "Gaziantep FK olarak kupayı Anadolu’da bırakmak, kazandırmak istiyoruz. Bir Anadolu takımıyla eşleştik. İyi oynayan kazansın. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Bizim de amacımız kupayı Antep’e getirmek, o yolda ilerleyeceğiz. Hayırlı olsun" dedi.

Nazmi Yüksel: “Alanyaspor’u gerekli yerlere taşıyacağız“

Alanyaspor Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, iki yıl boyunca kupada yarı final ve finalde elendiklerini hatırlatarak, Alanyaspor’u gerekli yerlere taşıyacaklarını ifade etti.


Türkiye Kupası çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri çekilen kura sonucunda belli oldu. Çeyrek finalde Gaziantep FK ile eşleşen Alanyaspor’da Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Alanyaspor olarak her şeye hazırlıklı olduklarını aktaran Yüksel, “Buraya kadar gelen takımların hepsi belli başarıyı yakalamış takımlar. Biz önümüze bakacağız. İnşallah Alanyaspor’u gerekli yerlere taşıyacağız. İki yıl boyunca yarı final ve finalde elendik. İnşallah bu kez öyle olmayacak, sonuca gideceğiz. Diğer takımlara başarılar diliyorum“ dedi.

Senin için hazırladığımız haberler