Kupa'da yarı final, ligde dip! Ankaragücü'nün ligde 6 maçtır yüzü gülmüyor

Ali Bozkurt
02.03.2024 - 18:42 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 18:48

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi eleyerek yarı finale yükselen Ankaragücü, ligde galibiyet hasretini de 6 maça çıkardı. İşte puanı ve detaylar...

Kupa'da yarı final, ligde dip! Ankaragücü'nün ligde 6 maçtır yüzü gülmüyor

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de oynanan İstanbulspor maçından 1-1 beraberlikle ayrılan Ankaragücü, Kupa'da yarı finale yükselmesine rağmen ligde galibiyet hasretini 6 maça çıkardı. 

İstanbulspor maçı beraber bitti

Emre Belözoğlu yönetimindeki Ankaragücü Süper Lig'in 28. haftasında İstanbulspor'u ağırladı. Nefes kesen mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

6 maçtır kazanamıyor

Bu sonuçla birlikte galibiyet hasreti 6 maça çıkan Ankaragücü, 30 puana ulaştı. Ligde sadece3 galibiyeti bulunan İstanbulspor ise 13 puanda kaldı. 

Gelecek hafta Ankaragücü, Samsunspor'a konuk olacak. İstanbulspor ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de oynadığı 6 maçı da kazanamadı. İşte o maçlar:

Ankaragücü 1-2 Fenerbahçe  

Ankaragücü0-0 Sivasspor  

Ankaragücü 0-1 Konyaspor

Ankaragücü 0-3 Galatasaray  

Ankaragücü 2-3 Kayserispor  

Ankargücü 1-1 İstanbulspor

"Hakemlerden memnun olmak 'polyannacılık' oynamaktan öteye gitmez"

Maç içerisinde hakemin verdiği kararlar hakkında sorulan soruya cevap veren Belözoğlu, "Çok kötü bir hakem performansı vardı. Hakemlerden memnun olmak 'Polyannacılık' oynamaktan öteye gitmez, çok kötü bir performans vardı" dedi.

''Küme düşmemek için mücadele edeceğiz''

Takımının maçta çok iyi mücadele ettiğini belirten Belözoğlu, "Böylesine iyi başladığımız bir maçın 30 tane farklı senaryosu olsa ve en kötüsü ne olacak deseler bugün başımıza o geldi. Sabretmemiz gereken bir süreçteyiz. Bundan sonraki 10 haftada net bir şekilde kümede kalmak için mücadele vereceğimizi söyleyebilirim. Bu takım kümede kalmak için mücadele etmek zorunda. Başak bir hedefi yok. Bunun dışında bir hedefi olan varsa ben buna katılmıyorum. Net bir şekilde kümede kalmak için mücadele vereceğiz. Ankaragücü kendi gücüyle elinden gelen her şeyi yapsa da çok yalnız, sahanın içerisinde de çok yalnız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler