Kupadan elenen İskenderunspor'da hedef lig şampiyonluğu

Kerem Ergün
20.10.2022 - 15:50 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 16:17

Türkiye Kupası'na veda eden İskenderunspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, "Kupada genç oyunculara şans verdik. Kadromuzu şampiyonluk için planladık" dedi.

Kupadan elenen İskenderunspor'da hedef lig şampiyonluğu

NAZIM TÜRKNAS/AJANSSPOR

Ziraat Türkiye Kupası'nın üçüncü turunda Kırşehirspor'a kaybederek elenen İskenderunspor'un teknik direktörü Bülent Yenihayat, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. 

"Oyuncularımız için iyi bir tecrübe oldu."

Türkiye Kupası 3. turunda Kırşehirspor'a karşı genç bir kadroyla sahaya çıktıklarını belirten Yenihayat, "Ligde çok şans veremediğimiz altyapıdan oyuncularımızı oynatmaya çalıştık. Maç uzatmaya gitti ve kaybettik maalesef. Lig ve kupayı bir süre birlikte götürebiliriz aslında ama kadro kısıtlamalarından dolayı çok da riske atmak istemedik. Her şeye rağmen çok da iyi bir performans ortaya koydu oyuncularımız. Hatta 5 tanesi amatör olarak forma giydi, 2004-2005 doğumlu isimlerdi onlar.  Onlar için de iyi bir tecrübe oldu." dedi.

"Hem Kırmızı hem Beyaz Grup zor"

Bülent Yenihayat, hem Kırmızı Grup'un hem Beyaz Grup'un zor gruplar olduğunu düşündüğünü belirterek şöyle konuştu: "İki grupta da ciddi ekipler ve büyük camialar var. Biz de bu anlamda ciddi bir kadro yapılanmasına gitmeye çalıştık. Diğer grupta daha bütçeli takımlar olduğu için daha zor olduğu düşünülüyor ama ben bizim grubumuzun da çok zor olduğu kanaatindeyim."

" Recep Çetin'i kutluyorum."

Ligdeki son maçında İskenderunspor'u deplasmanda 1-0'lık skorla mağlup eden Karacabey Belediyespor'u ve kulübün teknik direktörü Recep Çetin'i tebrik ettiğini vurgulayan Bülent Yenihayat, "Maçın başında golü buldular ve kalecileri Veysel çok iyi bir performans ortaya koydu bizim pozisyonlarımız karşısında. Bu vesileyle kendisini bir kere daha tebrik ediyorum. Bizim son haftalarda girdiğimiz pozisyonları değerlendirememe gibi bir sorunumuz var, bu alanda daha sık çalışarak kendimizi geliştireceğiz" diye konuştu.

"Hedef şampiyonluk."

İskenderunspor Teknik Direktörü konuşmasını şöyle bitirdi: "Sezon içerisinde dalgalanmalar olsa da bizim ana hedefimiz şampiyonluk. Bu hedef doğrultusunda kadromuzu planladık. Elbette geçiş dönemleri olabilir bazen, şu anda da öyle bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum. Bunu da en kısa sürede aşıp, sezonu şampiyon olarak bitirmek istiyoruz."

Jan Olde Riekerink ile yollar ayrıldı

İskenderunspor, bu sabah sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile kulüp CEO'su eski Galatasaray teknik direktörü Jan Olde Riekerink ile yolların ayrıldığını açıkladı. Kulüp, yol ayrımının Riekerink'in kariyerinde yeni planlamalar olduğu gerekçesiyle yapılan karşılıklı anlaşma sonucu meydana geldiğini açıkladı.

İlgini Çekebilir
İskenderunspor'dan Jan Olde Riekerink kararı!
Habere Git

İşte İskenderunspor'un paylaşımı

https://twitter.com/iskenderunspor_/status/1583007997500227584

Ligde ikinci sıradalar

Bülent Yenihayat'ın çalıştırdığı İskenderunspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'da 10 haftanın sonunda 22 puanla 2. sırada bulunuyor. Geçtiğimiz hafta kaybedilen Karacabey Belediyespor maçı sonrası liderliği averaj farkıyla rakibine kaptıran İskenderunspor, bu hafta Etimesgut Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 23 Ekim Pazar günü saat 14.00'da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler