Kupalar çalındı, başkan ağladı… Süper Lig'e iz bırakan kulübün dramı!

14.06.2021 - 18:06 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 20:10

Bir dönem Süper Lig ve Avrupa kupalarında önemli başarılar elde eden Gaziantepspor’un bazı kupaları hırsızlar tarafından çalındı. Detaylar haberimizde...

Kupalar çalındı, başkan ağladı… Süper Lig'e iz bırakan kulübün dramı!

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gaziantepspor hırsızların hedefi oldu. Son dönemde büyük maddi çöküş yaşayan ve amatör liglerde dahi mücadele edebilecek kadro kuramayan kırmızı-siyahlılar, şehri temsil görevini Gaziantep FK’ye bırakmıştı.

Hasan Şahin gözyaşlarını tutamadı

Gaziantepspor’un tesislerinden, kulübün tarihi başarılarını temsil eden flama, çeşitli kupa ve fotoğrafların çalındığı açıklandı. Kupaların sergilendiği alanı boş görünce gözyaşlarına hakim olamayan kulübün son başkanı Hasan Şahin, AA muhabirine konuştu.

Gaziantepspor 3 yılda 17 kez soyuldu

Şahin, "Son 3 yılda 17 hırsızlık olayı yaşandı. Bunlarla ilgili bazı kişiler halen tutuklu, bazıları serbest bırakıldı. Bu ilk değil. İnsan gücüyle götüremeyeceğiniz trafolarımız bile çalındı. Eğer bize 2 tane görevli verilseydi, bunlar yaşanmazdı” dedi.

Şahin: 16 kupamız eksik

Çok üzgün olduğunu belirten Başkan Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Sonuç olarak onurumuz, şerefimiz dediğimiz şeyler çalındı. Çalınanlar arasında Spor Toto kupamız var. Bu kulübün şu an 16 tane kupası eksik. Büyük kupalarımız gitti. 

Roma ve Lille'in flamaları da çalındı

Roma ve Lille maçlarında aldığımız flamalar da gitti. Buna benzer çok kıymetli şeyler gitti. Düşünün, büyük takımların yenemediği dönemde siz Roma'yı yeniyorsunuz ama kupası gidiyor. Bu bir tarihtir, şehrin onurudur."

Gaziantepspor'un kupaları taraftarın

Kupaların daha önce bir müzede tutulması için girişimlerde bulunduğunu ancak sonuç alamadığını da aktaran Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin, "Bu kupalar taraftarımızın hakkıdır. Artık burada koruyamayız. Onları en iyi koruyacak kişiler taraftarımızdır" diyerek kulüp tarihine ilişkin malzemeleri tesislere gelen taraftara verdi.

Süper Lig'de şampiyonluğa oynadı

Gaziantepspor, 2000-2001 sezonunda ipi göğüsleyen Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi vermiş ve zirveden 8 puan farkla ligi 3. bitirmişti. Kırmızı-siyahlılar son haftalarda ligin kaderini belirleyecek maçta Fenerbahçe karşısında 3-0 öne geçmiş ancak sahadan 4-3 yenik ayrılarak yarışa havlu atmıştı. 2020 yılında ise iflasını ilan eden kulüp kapısına kilit vurdu.   

Senin için hazırladığımız haberler