"Kural hatası yok kararı verilmiştir"

06.02.2020 - 20:45 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 18:05

"Kural hatası yok kararı verilmiştir"

Periscope'ta yayınlanan Futbol Net Özel programında öncelikle uçak kazasında mağdur olanlara ve çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilendi.

NTV Spor resmi Periscope hesabından açılan Futbol Net Özel canlı yayınında Fenerbahçe başkanı Ali Koç'a da yönelik, uzun ve kapsamlı bir açıklama yapma gereği bulan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in konuşmalarının çok taze olduğu vurgulandı.

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri

TFF Başkanı Özdemir'in açıklamaları

Futbol, özellikle Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde nefes almayı sağlıyor. Bundan dolayı Nihat Bey, daha çok idare etmeye yönelik açıklamarda bulunuyor. Bu kadar kaosun ortasında soğukkanlı kalmaya çalışıyor. Yangına körükle gitmedi, kulüp başkanlarını da sulhe doğru yönlendirdi. Dün akşam Bursaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş divan kurulu başkanlarının gerçekleştirdiği toplantıyı izleme fırsatım oldu. Onların da kendi kulüplerine yönelik bir takım mesajları vardı. Benim dikkatimi çeken olumsuz yönlü bir şey vardı orada. Bence çok önemliydi. Gençlerbirliği-Gaziantepspor ve Göztepe-Beşiktaş maçlarında kural hatası olup olmadığı ile ilgili düşüncesi soruldu. Cevap olarak da MHK'den bir rapor bekliyoruz dendi. Ben şöyle bir soru daha sorulmasını beklerdim: "MHK bence size raporu vermiş ve siz de kararı vermişsiniz. İki maçta da kural hatası yok demişsiniz. Çünkü kural hatasının sorgulandığı iki maçın birinde Mete Kalkavan, diğerinde ise Hüseyin Göçek hakemdi. Mete Hoca, Galatasaray-Kasımpaşa, Hüseyin Hoca da Gençlerbiriliği-Trabzonspor gibi kritik maçlara atanıyor. Şimdi bu arkadaşlar kural hatası yapmış olsa, bu maçlara atanır mıydı? Merak edenlere TFF yerine ben açıklayayım, TFF ve MHK, "Kural hatası yoktur" kararını vermiştir. Bunu açıklamamış, ama atamalarla bunun cevabını vermiş. Tıpkı Fenerbahçe-Alanyaspor maçında Fenerbahçe'nin kural hatası başvurusunda bulunmasıyla gazeteye yapılan açıklama dışında Halis Özkahya'nın maça atanması gibi. Mete Kalkavan ve Hüseyin Göçek atandıkları yeni maçlarda bu sefer gerçekten bir kural hatası yapsalar ne yapacağız? Siz bundan ders almadınız mı demeyecekler mi? Siz kural hatası vardır diyorsanız hakemleri daha fazla dinlendirin, yoktur diyorsanız da bunu açıklayın. Bir de Özdemir'in en büyük çıkarımlarından biri de bir daha Kulüpler Birliği'nin isteğinin yazılı olmadan almamak oldu.

İnsanhakları Mahkemesi Kararı

Federasyon genel kurulu yapısında şuanda diyelim ki 350 tane oy var. Bunu artırmak veya indirmek için gereken kararları meclis çıkaracak. Sadece kulüpler yasasıyla ilgili değil tahkim işlerinin de mutlaka sayın bakan ile konuşulması lazım. İnsan Hakları Mahkemesi'nin aldığı karar, yanlış bir karar değil. Kesinlikle federasyonun atadığı kurullar bağımsız olmalı. Bu konuda ufak bir eleştirim olacak. Federasyonun hukuken sevk etme yetkisi yokken, Muriqi tedbirli olarak sevk edildi. O zaman sorum şu. Bu hafta Gustavo'yu niye sevk etmediniz? Aradaki fark ne? Demek ki tedbirli olarak sevk edilmesi yanlış bir karardı.

Kupa Maçları

Bir tarafta Trabzonspor ve Fenerbahçe yarı finale kaldılar diyebiliriz. Diğer tarafta Galatasaray-Alanyaspor, Sivasspor-Antalyaspor maçları var. Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmalarında ilk maç Trabzon'da oynanacakmış. Diğer tarafta ise Alanyaspor, Galatasaray karşısında önemli bir avantaj elde etti. İbre biraz daha Alanya'nın lehinde. Galatasaray rövanşta kendi evinde kalabalık bir tribünün önünde oynayacaktır. Ama gol yemeden 3 gol atmak kolay değil. Erol Hoca kendini çok geliştirmiş. Allah yolunu açık etsin. Emin adımlarla ilerliyor. Alanyaspor'un şampiyonluk yarışında olacağını zannetmiyorum ama lige damgasını vurdu. Galatasaray tam kadrosuyla şu iki maçı atlatıp Kadıköy'e öyle gitmek istiyor.

Rıza Hoca eleyebileceği bir takımla eşleşti. Ligde puan farkı kapanmasaydı kupaya fazlasıyla yedek oyuncuyla çıkabilirdi.

Lig maçları

Beşiktaş-Gaziantep

Bence Sergen Yalçın bu kadar sevildiğini hissetmiyordu daha önce. Bir takım kötü gidiyorsa, o takımla özdeşleşmiş isim iyi de teknik direktörlük yapıyorsa böyle efsanelere yönelebilir. Onlar için can simidi gibidir. Taraftarın ve yönetimin verdiği enerji Sergen Hoca'yı heyecanlandırdı. İnşallah istikrarlı bir şekilde Beşiktaş'ta kalır. Bu akşam Beşiktaş'ın yüksek enerji sayesinde kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe-Alanyaspor

Fenerbahçe'nin özellikle son maçtan sonra oyununa olan güveni arttı. Fenerbahçe'nin Alanyaspor'un çok formda olmasına rağmen bu engeli aşacağını düşünüyorum.

Trabzonspor-Gençlerbirliği

Gençlerbirliği pozitif futbol oynayan bir takım ama ibrenin Trabzonspor'dan yana olduğunu düşünüyorum.

Sivasspor-Başakşehir

Sivasın önemli sakatlıkları var. Ben burda Başakşehir'i biraz daha önde görüyorum ama Sivas kazanırsa da şaşırmam.

Kasımpaşa-Galatasaray

Galatasaray daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Fakat Kasımpaşa'nın stoperlerini gençleştirdiğini görüyorum. Fuat Hoca da geldi.

Sörloth-Muriqi kıyaslaması

Sol beksiz oynayan bir Fenerbahçe, içeri giren bir Rodrigez. Ama iki oyuncu da çok büyük gelişme kaydediyor. İkisinin de sezon başındaki görüntüleriyle şuandaki formları arasında çok büyük fark var. Tarzları da aynı olduğu için biri önde biri arkada diyemem.

Ahmet Ağaoğlu'nun ırkçılık açıklaması

Dünyadan en büyük farkımız bizde ırkçılık yoktur. Ahmet Ağaoğlu'nu kutlarım. Dünkü demecinde "Emre Belözoğlu'nun ırkçılık yapmadığını öğrendim" dedi.

6 Ağustos'ta Nihat Özdemir'le yapılan programda sadece Galatasaray'ı kastederek sorduğu soru iddilarına cevap

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ihlal ederse verebilecek misiniz diye sordum. Diğer takımları atıp sadece GS bırakmışlar. Başkan da buna inanarak cevap vermiş. Sonra ben düzeltmede bulundum. Daha sonra GS başkanı mesaj attı problem yok Rıdvan Hocam dedi. Biz böyle saygısız insanlar değiliz. Evet hata yapabiliriz ama böyle saygısızlıklar yapmayız.

Senin için hazırladığımız haberler