U23 Avrupa Kürek Şampiyonası'na Türkiye Ev Sahipliği Yapacak

Kerem Ergün
27.09.2022 - 20:22 | Son Güncellenme: 27.09.2022 - 20:52

Ülkemiz çeşitli turnuvalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2024 U23 Avrupa Kürek Şampiyonası Edirne'de düzenlenecek. İşte tüm detaylar...

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası'na Türkiye Ev Sahipliği Yapacak

Avrupa Kürek Federasyonu (European Rowing) 2024 yılında gerçekleştirilecek U23 Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi belirlemek için Çek Cumhuriyeti'nin Racice kentinde 24 Eylül'de toplandı. Toplantıdan ülkemize müjdeli bir haber geldi.

Türk kürek tarihinde bir ilk

Avrupa Kürek Federasyonu gerçekleştirdiği toplantıda U23 Avrupa Kürek Şampiyonası'nın Edirne'de düzenlenmesine karar verdi. Türkiye bu kararla birlikte tarihinde ilk kez olimpik tekne sınıflarının yarışacağı büyük bir kürek organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

İlgini Çekebilir
Kürek milli takımı Balkan şampiyonu oldu
Habere Git

Şampiyona için parkur inşa edilecek

Türkiye Kürek Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Meriç Nehri'nin kıyısına uluslararası şampiyonalar için bir parkur inşa edilecek. Bu parkur Türkiye'nin uluslararası standartlardaki ilk kalıcı parkuru olma özelliğini taşıyacak.

Federasyon Başkanı Ertürk: Gurur duyuyoruz!

Çek Cumhuriyeti'nde yapılan oylamayı yerinde takip eden Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, oylamanın ardından açıklamalarda bulundu. Ertürk şunları söyledi: "Göreve gelişimizin neredeyse birinci yılı dolmadan böylesine bir ilki ülkemize yaşattığımız için büyük gurur duyuyoruz. Türk Kürek Sporu için muazzam bir gelişme. İlk kez ülkemizde olimpik tekne sınıflarının yer aldığı uluslararası bir kürek yarışı düzenlenecek.

İlgini Çekebilir
Elis Özbay, Avrupa şampiyonu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler