Kurşunlanan otobüsteydiler... Yıllar sonra ilk kez konuştular...

10.04.2019 - 10:27 | Son Güncellenme: 10.04.2019 - 13:27

Kurşunlanan otobüsteydiler... Yıllar sonra ilk kez konuştular...

Fenerbahçe takım otobüsünün, Çaykur Rizespor’un 5-1 mağlup edildiği maç sonrası Trabzon havalimanına giderken 4 Nisan 2015’te yaşadığı silahlı saldırının yabancı tanıkları ilk kez konuştu.

TGRT HABER’de salı geceleri yayınlanan ve Sabri Ugan’ın sunduğu Maç Yeni Başlıyor’a açıklama yapan Fenerbahçeli eski golcü Webo, “Canımızı kurtardık ama şampiyonluğu büyük ölçüde kaybettik” dedi. Kadlec ise “Korkunç bir geceydi, bir daha lige konsantre olamadık” diye konuştu.

Savcılık da geçtiğimiz günlerde olayla ilgili yeni deliller toplanması talimatı vermişti.

WEBO: CANIMIZI KURTADIK AMA ŞAMPİYONLUK GİTTİ!

Webo’nun olaylı geceye dair açıklamaları şöyle:

"Tam 4 yıl oldu.. Rize maçından dönerken takım otobüsümüze suikast düzenlendi. Çok ama çok zor anlar yaşadık. Herkes çok korkmuştu. Büyük bir gürültü duyduk.. Tam bir kaos yaşandı"

“Cam kırıldı. Otobüs şoförü yaralandı ve kanlar içinde kaldı. İsmail hoca hemen arkasındaydı, bağırmaya başladı, herkes bağırıyordu... Fenerbahçe otobüsüne silah ile saldırı olmuştu.. Futbol kariyerimde yaşadığım en korkunç olay olduğunu söyleyebilirim.”

“Bir taraftan da biz oyuncular olarak o akşam Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bir kez daha hissettik. Ailelerimizden mesajlar geldi. Bizi merak ediyorlardı. Birbirimize daha sıkı sarıldık. Volkan ve Emre kaptanlar bizi teselli ettiler.”

“Ama bu olay lig yarışını çok olumsuz etkiledi. Maçlar öncesinde ya da sonrasında sürekli bir kaos ortamı vardı, korku vardı. O gün canımızı kurtardık ama büyük ölçüde şampiyonluğu kaybettik.”

“Fenerbahçe'nin yardım kampanyasını ben de destekliyorum. Fener ol, Fener ol, Fener ol!”

 

KADLEC: KORKUNÇTU! BİR DAHA LİGE KONSANTRE OLAMADIK!

Kadlec ise şu açıklamaları yaptı:

“O geceyi hiç bir zaman unutmayacağım. Trabzon havaalanına gidiyorduk. Maçı 5-1 kazanmıştık, önemli bir galibiyet almıştık. Yolun ortalarına doğru korkunç bir olay yaşandı. Birileri otobüse ateş etti. Otobüs şoförü vuruldu. Ben olay yaşandığında arkada oturuyordum, ilk önce neler olduğunu anlayamadım.. Otobüs durdu, büyük bir panik yaşandı, herkes bağırıyordu.”

“Birbirimize bakıp neler olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Herkes ön tarafa gitti. Şoförün yaralandığını gördük. Kanlar içindeydi. Doktorumuz müdahale etmeye çalışıyordu. Söylediğim gibi korkunç bir geceydi.”

“Uzun süre kendimize gelemedik, ailelerimiz panik yaşadı. Bu olayın şampiyonluk yarışında olan takımımızı etkilediğini düşünüyorum. O zaman kadar çok iyi bir sezon geçiriyorduk, daha sonrasında kafamızı toparlayamadık. Konsantre olamadık.”

Senin için hazırladığımız haberler