KYK kredi ve burs faizleri silindi! Sorgulama yap! Artış olanlar...

Ali Bozkurt
25.11.2022 - 11:36 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 11:41

KYK kredi ve faizleri silindiği açıklandı. KYK kredi ve faizleri e devletten sorgulama nasıl yapılır, kimlerin silindi, artanlar ne yapacak? Detaylar...

KYK kredi ve burs faizleri silindi! Sorgulama yap! Artış olanlar...

AJANSSPOR PLUS

2022 KYK kredi ve burs faizlerinde silinme yaşandığı açıklandı.Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bugün açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu KYK borç faizleri silinmesi ve endeks tutarı ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...

KYK boorç faizleri silindi mi?

Bakan Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-Devlet'te başladığını paylaştı.

Kimlerin KYK borç faizi silinecek?

Bakan Kasapoğlu; "Türkiye tıpkı altyapısında olduğu gibi burs ve kredi imkanlarıyla da dünyanın en geniş altyapısını sunan ülke. Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961'de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz." dedi.

Kimlerden borç silindi?

Bakan Kasaoğolu, endeks tutarları hakkında da açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu; "Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek."
 

KYK kredi nasıl öğrenilir?

KYK borçlarınızı öğrenmek için E-Devlet üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına KYK yazmanız gerekiyor. Daha sonra arama kısmında çıkan ''Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Sorgulama - e-Devlet Kapısı'' sekmesine giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz.

Senin için hazırladığımız haberler