KYK son durum, gelişme| KYK borç affı geliyor mu? KYK faizleri ne zaman silinecek?

17.12.2019 - 19:10 | Son Güncellenme: 17.12.2019 - 19:10

Milyonlarca öğrencinin aklında tek bir soru var KYK borç affı geliyor mu? Bizde sizler için KYK son durum, gelişme, KYK borç affı geliyor mu? KYK faizleri ne zaman silinecek? sorularını cevapladık.

KYK kredi borçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yüzleri güldüren açıklama geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan ve borç ödeme süreci başlayan gençlerin cevabını merakla araştırdıkları "KYK borç affı geliyor mu?" sorusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama geldi. Peki, KYK son durum, gelişme nedir? KYK borç affı geliyor mu? KYK faizleri ne zaman silinecek?... İşte KYK son dakika gelişmeleri

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KYK BORÇLARI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Dünya İnsan Hakları Günü programında yöneltilen KYK borçları silinecek mi sorusuna şu cevabı verdi;

"Bu konu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı inşaallah atacağız. Krediyi her müracaat eden alıyor ancak bursta böyle bir durum yok. Bu atılacak adımda bütün borçlu olanların beklentisi tamamıyla borçların silinmesi olacaktır. Burada başka bir tercih gündeme gelecektir. Demek ki kredi olayı ya kalkacaktır ya da sadece burs verme durumu söz konusu olacaktır. Onun değerlendirmelerini de yapıp adımımızı ona göre atacağız."

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmayla devlet milyonlarca üniversite mezununa barış eli uzatacak.

Bakan Albayrak, gençler için 2020 özelinde çalışma yaptıklarını söyledi. KYK borçlarına ilişkin yaklaşık 5 milyon üniversite mezununu ilgilendiren 6-7 milyarlık bir paket üzerinde çalışılıyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, 2020 itibarıyla yaşama geçirilecek paket kapsamında farklı formüller üzerinde çalışılıyor. Faizler nedeniyle anapara iki üç katına çıkarken, faizlerin yapılandırılması ya da silinmesi, taksit sayısının artırılması da seçenekler arasında yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler