Kylian Mbappe: ''Messi olamam, idolüm Ronaldo''

24.01.2020 - 00:41 | Son Güncellenme: 23.01.2020 - 21:44

Avrupa'dan spor ve futbol haberleri burada... Fransa Ligi ekibi PSG'nin yıldızı Mbappe, Ronaldo ve Messi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte son dakika spor haberleri, dış basından bilgiler...

Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, Messi'mi yoksa Ronaldo mu idolün sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Fransız futbolcu, Messi'nin idolü olmasının mümkün olmadığını söyledi.

La Gazzetta dello Sport’a konuşan 21 yaşındaki golcü, Cristiano Ronaldo’nun kariyerinin kendisine örnek olması gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

Fransız ekibi PSG’nin yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, La Gazzetta dello Sport’un sorularını yanıtladı. Ronaldo’yu örnek aldığını belirten 21 yaşındaki futbolcu, ''Eğer Fransa’da doğduysanız Zidane idolünüz olacaktır. Onun dışında, daha önce milli takım ve kulüp düzeyinde karşılaşma şansı bulduğum Cristiano Ronaldo benim için başka bir idol'' dedi. 

''Messi değil, Ronaldo''

Pelé, Ronaldinho, Ronaldo Nazário ve Ricardo Kaká gibi Brezilyalı oyuncuları da sevdiğini söyleyen Mbappe,  kendisine Barcelona forması giyen Messi'nin sorulması üzerine ise ''Messi mi? Onun gibi olmak benim için artık çok geç.  Monaco’da kalmam gerekirdi çünkü şimdiye dek tek bir takımda oynadı. Kariyerimde Messi değil, Ronaldo’dan ilham almak zorundayım'' ifadelerini kullandı. 

Juventus’un güçlü bir ekip olduğunu ancak Ronaldo ile birlikte daha da güçlendiğini söyleyen 21 yaşındaki futbolcu, Torino ekibinin Avrupa’da Liverpool, Real Madrid ve Barcelona kadar şansı olduğunu dile getirdi. 

Fransa Ligi'ne damga vurdu!

Mbappe bu sezon Paris Saint - Germain formasıyla 23 maçta boy gösterdi. Yıldız oyuncu, bu karşılaşmalarda 21 gol kaydederken 10 tane gol pası üretti. 21 yaşındaki futbolcu PSG’nin ligde kaydettiği gollerin %62’sine direkt katkı sağladı.

Öte yandan, Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezinin (CIES) hazırladığı rapora göre du yıl dünyanın en pahalı oyuncusu 265,2 milyon euroluk piyasa değeriyle Mbappe olmuştu.

 AJANSSPOR - DIŞ HABERLER

Senin için hazırladığımız haberler