Kylian Mbappe'ye 200 bin TL'lik alkol faturası!

Cüneyt Muharremoğlu
05.12.2022 - 12:54 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 13:04

Fransız süper yıldız Kylian Mbappe, bir içki firmasının logosunun önünde basına konuşmayı reddettiği için FIFA'dan 10 bin 200 Euro (yaklaşık 200 bin TL) para cezası aldı.

Kylian Mbappe'ye 200 bin TL'lik alkol faturası!

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası'nda son 16 turunda Polonya'yı 3-1 yenerek çeyrek finale kalan son şampiyon Fransa'nın süper yıldızı Kylian Mbappe oynadığı futbolla şu ana kadar turnuvaya damga vurdu.

Gol krallığında zirvede, 3 kere maçın oyuncusu seçildi

4 maçta, ağlara gönderdiği 5 topla gol krallığında zirvede olan 23 yaşındaki yıldız, grupta Avustralya ile Danimarka ve son 16'daki Polonya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Kylian Mbappe'den alkol tavrı

Kylian Mbappe, bir bira markasının  tarafından verilen maçın yıldızı ödülü içinse tavır aldı. Futbolcu, alkol reklamı yapmak istemediğini belirterek içki markasının logosunu arka platformdan kaldırttı. Medyaya söyleşi vermeyi de reddetti.

İlgini Çekebilir
Mbappe'yi durdurabilene aşk olsun!
Habere Git

FIFA önce uyardı, sonra ceza verdi

FIFA, Avustralya maçından sonra olayın bir daha yaşanmaması için Mbappe'yi uyardı. Danimarka karşısında da aynı olay tekrar edince futbolcuya 10 bin 200 Euro (yaklaşık 200 bin TL) para ceza verildi.

Mbappe, Polonya maçından sonra taviz vermedi

Kylian Mbappe, 3-1 kazanılan Polonya karşılaşmasında yine maçın oyuuncusu seçildi. Fransız yıldız, yine içki reklamanın önünde ödülünü almayı reddetti. Logo kalktıktan sonra ödülünü aldı ancak medyaya açıklama yapmadı.

Ceza katlanarak büyüyecek

FIFA'nın Mbappe'ye katlayarak para cezası vereceği belirtiliyor. Fransız yıldız, verilecek cezaları kendi cebinden ödeyeceğini açıkladı. Futbolcunun, gençleri alkole özendirmemek için böyle bir karar aldığı söyleniyor.

İlgini Çekebilir
Mbappe horozlanıyor, Fransa ötüyor
Habere Git

Fransa'nın Dünya Kupası'nda en golcü ikinci oyuncusu

19 yaşında Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanan Mbappe, Polonya ağlarını iki kez sağlayarak Fransa'nınbu turnuvadaki en golcü ikinci ismi buldu. 9 golü bulunan Mbappe'nin önünde Just Fontaine bulunuyor. 1958'de Brezilya'da yapılan Dünya Kupası'nda Fontaine 13 gol atmış ve turnuvanın gol kralı olmuştu.

İngiltere'ye karşı gözler Mbappe'de olacak

10 Aralık'ta Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde son şampiyon Fransa ile İngiltere karşı karşıya gelecek. Mbappe, bu maçta takımının en büyük kozu olacak.

Senin için hazırladığımız haberler