Kyrie Irving 'Dünya düzdür' dediği için özür diledi

02.10.2018 - 17:24 | Son Güncellenme: 02.10.2018 - 17:24

NBA takımı Boston Celtics'in oyun kurucusu Kyrie Irving geçen sene bir radyo programında 'Dünya'nın düz olduğuna' dair yaptığı açıklama sebebiyle özür diledi. 

Özür diledi

Şubat 2017'de  Cleveland Cavaliers'ta forma giyen Irving, takım arkadaşı Richard Jefferson'ın podcast kanalında 'Dünya'nın düz olduğunu' savunmuş " Bu bir komplo teorisi bile değil. Size söylüyorum. Tam gözümüzün önünde. Bize yalan söylüyorlar" demişti.

Boston'daki 'Forbes 30 Yaş Altı Zirvesi'nde katıldığı konferansta konuya ilişkin açıklamada bulunan Irving, o dönem sözlerinin etkisini tam kavrayamadığını belirterek özellikle fen öğretmenlerinden özür diledi.

"Bana gelip 'müfredatı baştan öğretmek zorunda kaldıklarını' söyleyen herkesten özür dilerim"

'O sırada bunu masumane şekilde söyledim. Ama sesinizin gücünü fark ediyorsunuz ve siz ona inansanız da çıkıp bunu söylememelisiniz. Bunlar özel konuşmalar için çünkü size yönelik algı değişiyor. Aslında ben zeki bir insanım. O dönem bunun etkisini fark edemedim" diyen Irving " Tüm bunlar için özür dilerim. Tüm fen öğretmenlerinden, bana gelip 'müfredatı baştan öğretmek zorunda kaldıklarını' söyleyen herkesten özür dilerim. Üzgünüm" ifadelerini kullandı. (Sputnik)

Senin için hazırladığımız haberler