"1 milyar Euro zarar edebiliriz"

07.04.2020 - 14:22 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 15:52

İspanya La Liga başkanı Javier Tebas, korona virüs salgını nedeniyle sezonun tekrar başlamaması durumunda 1 milyar euro; sezonun seyircisiz maçlarla tamamlanması halinde ise 350 milyon euro zarar edeceklerini açıkladı. Tebas, La Liga'nın ne zaman başlayacağı ile ilgili de açıklama yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle spotif aktiviteler durunca profesyonel kulüpler de maddi olarak zor günler geçirmeye başladı. Her gün farklı ülke ve takımlardan maaşlarda indirim haberleri gelirken İspanya'da da çok çarpıcı bir tablo ortaya çıktı.

İspanya La Liga başkanı Javier Tebas yaptığı açıklama ile maddi krizin sportif anlamda ne kadar büyük olduğunu ortaya koydu. Tebas, sezonun tekrar başlamaması durumunda 1 milyar euro; sezonun seyircisiz maçlarla tamamlanması halinde ise 350 milyon euro zarar edeceklerini açıkladı.

En son çıkan haberlerde Barcelona'da futbolcular ve teknik heyet maaşlarında yüzde 70 indirim yapmayı kabul etmişlerdi.

La Liga ne zaman başlayacak?

Öte yandan La Liga'yı 29 Mayıs veya 6 Haziran'da başlatmak istediklerini dile getiren Tebas, liglerin iptal edilmesi hakkında ise dikkat çeken bir ifade kullandı.

Tebas, "Sezonu iptal etmek sadece uyuduğumda kabus şeklinde görünen bir şey. Uyanık olduğumda asla meydana gelmiyor." dedi.

La Liga Başkanı Tebas, şunları söyldi:

"Eğer 29 Mayıs'ta ligler başlarsa, Şampiyonlar Ligi maçları temmuzda olacak. Eğer 6 Haziran'da ligler başlarsa 31 Temmuz'a kadar tüm turnuvalar sonuçlandırılacak. Eğer 28 Haziran'da başlarsak da temmuzda lig ve ağustosta da Şampiyonlar Ligi maçları yapılacak. Tabii ki her şey Kovid-19 ile ilgili gelişmelere bağlı. Ama liglerin ağustos ayı sonrasına sarkmasını istemiyoruz. Tabii ki tüm bunlar gelecek sezonun takvimini de etkileyecek."

Maaşlar düşürülecek mi?

"Herkes para kaybediyor, futbolcuların da maaşlarını düşürmesi normal. İspanya'da mevcut durumda bu konuda bir anlaşma yok. 1. ve 2. ligden toplam 8 kulüp ERTE (Geçici İstihdam Düzenleme Önlemi) ilan etti. Önümüzdeki günlerde, ERTE ile bağlantılı olarak tüm kulüplerin futbolcularının maaşlarını düşürmesini sağlayacak bir protokolü aktif duruma geçirmeyi planlıyoruz. İspanyol futbolu, ekonomik olarak bağımsız olmalı ve devlet yardımı istememeli."

Messi'nin İtalya'ya transfer olacağına yönelik iddialar

"Messi'nin gelmesinin Serie A'nın (İtalya 1. Futbol Ligi) borç ile yüksek ve düşük maaş dengesizliğinden dolayı yaşadığı soruna çözüm olacağını düşünmüyorum. Serie A'daki durum stresli ve bu ekonomik sorunlar kesinlikle Messi ile düzelmiyor. Messi'nin İspanya'da kalmasını isterim ama giderse de bir dram olmaz. Cristiano Ronaldosuz La Liga'nın para kaybedeceğini söylemiştim ama tersine kazandı. Hatta Portekiz'de bile. Büyük futbolcular yardımcı oluyorlar ama bir lig için belirleyici değiller."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

 

Senin için hazırladığımız haberler