La Liga devi Younes Belhanda'ya talip oldu

25.03.2021 - 20:12 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 21:35

Transfer haberleri... Galatasaray'la sözleşmesi tek taraflı feshedilen Faslı futbolcu Younes Belhanda İspanya yolunda. La Liga'nın güçlü ekiplerinden Valencia, bonservisi elinde olan Belhanda'yı takıma katabilmek için girişimlerini hızlandırdı. İşte detaylar...

La Liga devi Younes Belhanda'ya talip oldu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Galatasaray'ın 11 Mart'ta tek taraflı olarak sözleşmesini feshettiği Faslı Younes Belhanda İspanya ekibi Valencia'nın radarına girdi. Saha zemini hakkında yaptığı bir açıklamadan ötürü kulüp yönetimi tarafından sözleşmesine son verilen oyuncunun bir süredir Türkiye'de kalacağı konuşuluyordu. İspanyol Fichajes Gazetesi, Belhanda'nın Valencia ile temas halinde olduğunu yazdı. 

Valencia antrenörü yeşil ışık yaktı

Türk Telekom Arena'nın zeminini eleştirdiği için kulüple olan ilişiği kesilen Younes Belhanda'nın hangi takıma transfer olacağı merak konusu haline geldi. Galatasaray'ın 10 milyon Euro bedelle Dinamo Kiev'den kadrosuna kattığı Belhanda, yeni sezonda Valencia'nın yolunu tutabilir. Nitekim, Valencia'nın mevcut antrenörü Javi Garcia, Faslı futbolcunun transferi için yönetime yeşil ışık yaktı. Finansal açıdan zor günler geçiren Valencia, bonservisi elinde olan ve düşük maliyetli futbolcuların transfer edilmesi politikasını benimsiyor. 

Galatasaray'la 131 maça çıkıp 22 gol, 26 asistlik performansla boy gösteren Younes Belhanda (31), bu yıl çıktığı 28 maçta 8 gol, 3 asistlik katkı sağlamıştı. Sarı kırmızılı ekiple 2 kez Süper Lig şampiyonluğu, 1 kez Türkiye Kupası ve 1 kez de Süper Kupası kazanan Belhanda; senelik 3 milyon 350 bin Euro maaş alıyordu. 

Senin için hazırladığımız haberler