La Liga'da Ronaldo- Messi'den sonra Benzema - Lewandowski rekabeti

Ali Bozkurt
16.07.2022 - 23:53 | Son Güncellenme: 17.07.2022 - 00:04

La Liga'da Ronaldo ve Messi'den sonta yeni bir rekabet oluştu. Real Madrid'den Karim Benzama ile Barcelona'nın yeni transferi Robert Lewandowski rekabeti heyecanı oluştu.

La Liga'da Ronaldo- Messi'den sonra Benzema - Lewandowski rekabeti

AJANSSPOR HABER

İspanyol devi Barcelona, Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih’te forma giyen Polonyalı golcü Robert Lewandowski’yi kadrosuna kattığını açıklamasından sonra Ronaldo ve Messi rekabetinden sonra Benzema ile  Robert Lewandowski rekabeti heyecanı oluştu...

Barca golcüyü açıkladı

Son 8 sezondur Bayern Münih forması giyen ve günlerdir transferi konuşulan Polonyalı yıldız Robert Lewandowski’nin yeni takımı belli oldu. Golcü futbolcunun Barcelona ile anlaşmaya vardığı açıklandı. Transfer, Barcelona resmi sosyal medya hesabından ‘Robert Lewandowski ile prensip anlaşmasına varıldı’ şeklinde duyuruldu. 33 yaşındaki golcü oyuncunun ilerleyen günlerde sağlık kontrolünden geçerek kendisini Katalan ekibine bağlayan resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.


Robert Lewandowski, Bavyera ekibinde forma giydiği 8 sezonda 375 resmi müsabakada forma giyerken 344 kez de rakip fileleri havalandırdı.

Şampiyonlar Ligi'ni aldı

Son zamanlarda attıkları gollerle gündemi sarsmaya devam eden Benzema ile Robert Lewandowski, artık La Liga'da golleriyle yarışacaklar.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 12 maçta 15 gol atan Benzema,  La Liga'da ise çıktığı 32 karşılaşmada 27 gol ve 12 asist yapma başarısı gösterdi. Fransız golcü oyuncu İspanya Kral Kupası'nda ise çıktığı 2 maçta 2 gol ve 1 asist yaptı. 

Benzema'nın Şampiyonlar Ligi performasını sonrası Real Madrid, zorlu karşılaşmaları tek tek geçerek finalde Liverpool'dan kupayı alan taraf olmuştu.

Kariyerinde toplam 752 karşılaşmada forma giyen Benzema, 389 gol atarken 186 asist yapma başarısı gösterdi. La Liga performansı ise 414 karşılaşmada 219 gol ve 116 asist yaptı.

Gol makinası

Barcelona'nın yeni transferi Robert Lewandowski, geçtiğimiz sezon Bundesliga'da yine gollerine doymadı. 33 yaşındaki golcü oyuncu 34 maçta 34 gol ve 3 asist yapma başarısı gösterdi. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Liginde ise çıktığı 10 karşılaşmada 13 gol atarken Almanya Kupasında 1 karşılaşmada görev aldı ve skor katkısında bulunamadı.

Senin için hazırladığımız haberler