La Liga ırkçılığa ait delil bulamadı!

09.04.2021 - 15:48 | Son Güncellenme: 09.04.2021 - 15:54

İspanya Ligi La Liga, Cadiz-Valencia maçında Cala'nın Diakhaby'a ırkçı söylemde bulunduğuna ilişkin delil olmadığını açıkladı. İşte detaylar…

La Liga ırkçılığa ait delil bulamadı!

AJANSSPOR-HABER

La Liga kurumu, ırkçı söylem iddiası nedeniyle kesintiye uğrayan Cadiz-Valencia maçı hakkında incelemesini tamamladı. Buna göre Cadizli futbolcu Jose Torres Ruiz'in (Cala), Valencia'nın Fransız futbolcusu Mouctar Diakhaby'a ırkçı söylemde bulunduğuna ilişkin hiçbir delil bulunmadığı açıklandı.

Video görüntüleri izlendi

İspanyol futbolunda ilk olan ve büyük tartışmaya yol açan olayla ilgili raporunu açıklayan La Liga, "izlenen video görüntüleri ve dinlenen ses kayıtlarından sonra söz konusu ırkçı suçlamalara ait delile rastlanmadığını belirtti.

'Irkçılıkla mücadele devam edecek' açıklaması

Yapılan açıklamada, her türlü ırkçı eylemin kınadığı ve buna karşı mücadeleye devam edileceği yinelenerek, "La Liga ve tüm kulüpler, İspanyol profesyonel futbol müsabakalarımızda hakim olan eşitlik ve saygı değerlerini korumak için gereken her şeyi yapmak üzere, sporumuzu her seviyede ve temsil eden tüm kurumlarla birlikte çalışmaya devam edecek" ifadesi kullanıldı.

Valencia karara tepkili

La Liga'nın raporuna tepki gösteren Valencia Kulübü ise, "Delil olmaması bu olayın olmadığı anlamına gelmez" açıklamasında bulunarak, "Amacımız, bu tür sorunlarla mücadele edecek değişimi ve bu çok ciddi olaya uygun yanıtı görmektir" görüşünü savundu.

Sahayı terk etmişlerdi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 29. haftasında, 4 Nisan'da oynanan Cadiz-Valencia maçının 29. dakikasında Cala'nın kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu belirten Diakhaby, buna tepki olarak takım arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına gitmiş, sonrasında takım sahaya geri dönse de Fransız futbolcu değiştirilerek karşılaşmayı tribünden izlemişti.

Cala 'Tiyatro' demişti

Valencia Kulübü, her türlü ırkçı harekete karşı olduğunu vurgulayarak, futbolcusu Diakhaby'e tam destek verirken, İspanyol futbolcu Cala ise "Ya beni yanlış anladı ya da uydurdu. Gerisi tiyatro" diyerek, hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler