La Liga, Paris Saint Germain'i Avrupa Komisyonu'na Şikayet Etti!

13.08.2023 - 18:41 | Son Güncellenme: 13.08.2023 - 18:48

La Liga yönetimi, piyasanın dengelerini bozduğu gerekçesiyle Ligue 1 temsilcisi Paris Saint Germain'i Avrupa Komisyonu'na şikayet etti. İşte detaylar.

La Liga, Paris Saint Germain'i Avrupa Komisyonu'na Şikayet Etti!

AJANSSPOR HABER

La Liga yönetimi, Ligue 1'de mücadele eden Paris Saint Germain'i Avrupa Komisyonu'na şikayet etti. İspanyollar, PSG'yi transfer piyasasının dengesini bozmakla suçladı.

PSG, Katar tarafından fonlanıyor!

La Liga yönetimi, şikayetin gerekçesi olarak Paris ekibinin Katar Devleti tarafından fonlanmasını sebep gösterdi. Bu durumun Avrupa futbolundaki rekabetçi ortamı bozduğunu ifade eden La Liga, özellikle oyuncu transferlerinde hem ulusal hem de Avrupa özelinde çarpıklıklar oluştuğunu belirtti.

Piyasanın çok üzerinde kazanç sağlıyor

Şikayetin detaylarında, Fransız ekibinin özellikle sponsorluk anlaşmalarından piyasanın çok üzerinde kazanç sağladığı kaydedildi. La Liga yönetimi bu kazançların Katar Devleti eliyle olduğunu savundu.

İlgini Çekebilir
Neymar Suudiler ile anlaştı! İşte kabul ettiği teklif
Habere Git

Bu sebeple futbolcu ve teknik direktör anlaşmalarında astronomik fiyatlara çıkabilen PSG, diğer Avrupa kulüpleriyle yaşadığı rekabette haksız bir ortam yarattı.

İlk şikayet değil

La Liga, daha önce de hem Manchester City'i hem de Paris Saint Germain'i Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle UEFA'ya şikayet etmişti.

PSG'nin astronomik transferleri

Paris ekibi ilk olaral Neymar'ı, Barcelona'dan transfer ettiğinde Avrupa futbol piyasasında deprem etkisi yaratmıştı. Fransızlar, 2017 yılında Neymar için Barcelona'ya tam 222 milyon Euro ödeyerek rekor bir transfere imza attı.

İlgini Çekebilir
Fred KAP'a bildirildi! İşte sözleşme detayları ve bonservisi
Habere Git

Bundan bir sene sonra ise PSG, Mbappe için Monaco ile 180 milyon Euro karşılığında anlaştı. Fransız yıldız şu an kulübü Paris Saint Germain'den 100 milyon Euro'ya varan yıllık ücret kazanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler