La Liga’da Pierre Webo vakası!

04.04.2021 - 20:40 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 12:58

İspanya Ligi haberleri… La Liga’daki Cadiz-Valencia maçına ırkçılık skandalı damga vurdu. Cadizli bir futbolcunun konuk ekipten Mouctar Diakhaby'e ırkçı hakarette bulunduğu iddiası üzerine Valencia takımı önce sahadan çekildi. İspanyol kulübü daha sonra bir açıklama yaparak maça devam kararı aldı. İşte detaylar…

La Liga’da Pierre Webo vakası!

AJANSSPOR-HABER

Avrupa futbolundaki ırkçılık olaylarına bir yenisi İspanya’da eklendi. La Liga'nın 29. haftasında oynanan Cadiz-Valencia maçı, konuk ekibin savunma oyuncusu Mouctar Diakhaby'ye yapılan ırkçı söylem nedeniyle kesintiye uğradı.

Hakeme anlatmaya çalıştı

Karşılaşmanın 25. dakikasında misafir takımın siyahi oyuncusu Diakhaby yaşanan bir ikili mücadele sırasında Cadiz’den bir futbolcunun ırkçı hakaretine uğradığını belirtti. Valencialı futbolcu bu durumu hakeme anlatmaya çalıştı.

Valencia'dan açıklama geldi

İlk başta sahada ne olduğunu kimse anlamazken olaya büyük tepki gösteren konuk takımın oyuncuları hep birlikte sahayı terk etti.  Valencia kulübü ise bir süre sonra sosyal medya hesabından açıklama yaparak sahaya döneceklerini duyurdu.

Diakhaby oyundan çıktı maç tekrar başladı

İspanyol ekibi açıklamasında, "Tüm takım, bu arma için savaşmak amacıyla sahaya dönmeye karar verdi ancak ırkçılığa karşı da birlik olmuş durumdalar. Irkçılığa hayır." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine bir süre duran oyun, Diakhaby'nin oyundan alınmasından sonra devam etti.

PSG-Başakşehir maçı yarıda kalmıştı

Yaşanan bu tatsız olay akıllara Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Paris Saint Germain-Başakşehir maçını getirdi. Orada da temsilcimizin yardımcı antrenörü Pierre Webo, Rumen 4. hakemin ırkçı söylemine maruz kalmış ve iki takım da sahadan çekilince karşılaşma tamamlanamamıştı.

Öte yandan ırkçı söylem yaşanıp durakladığında 1-1 devam eden Cadiz-Valencia maçını yeniden başladıktan sonra Cadiz 2-1 kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler