La Liga’ya koronavirüs faturası: 1 milyar Euro!

25.03.2021 - 12:46 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 12:51

İspanya La Liga’nın başkanı Tebas, “Son bir yılda net kaybımız 1 milyar Euro ve buna gereğinden az üzülüyoruz” derken, Lionel Messi’ye de Barcelona’da kalması tavsiyesinde bulundu. İşte detaylar…

La Liga’ya koronavirüs faturası: 1 milyar Euro!

AJANSSPOR-HABER

Kovid-19 salgını tüm spor organizasyonlarını olduğu gibi İspanya Ligi’ni de vurdu. La Liga'nın ekonomik kaybının çok büyük olduğunu ifade eden Lig Başkanı Javier Tebas, "Net kaybımız  1 milyar Euro ve biz buna gereğinden az üzülüyoruz" diyerek İspanyolların dikkatini çekti.

"Messi tarihin en iyi futbolcusu"

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin Barcelona'da kalması gerektiğini de söyleyen Tebas, "Messi'nin danışmanı olsam, ona Barcelona'da kalması için elinden gelen her şeyi yapmasını söylerim. Takımda kalmasını umuyorum. O, tarihin en iyi futbolcusu" dedi.

"Giderse marka değerini kaybeder"

Tebas, sözlerine şöyle devam etti: "Messi futboldaki son yıllarını düşünüyorsa Barcelona'da kalmalıdır. Barcelona'da başladı ve burada devam etmeli. Paris Saint Germain veya Manchester City'e gitmesi ona marka değerini kaybettirir. 

Rekabet kulüplere ve kadrolara bağlı. Neymar ve Ronaldo gittiğinde Fransız veya İtalyan liglerinin Avrupa'nın en iyisi olduğunu görmedim. Ligler sadece futbolculara bağlı değil. Sadece bir futbolcu ligin gidişini değiştirmez." 

La Liga Başkanı ayrıca pandeminin gidişatına göre nisan ayı sonu veya mayıs ayı başında statlara seyirci alınması konusunun gündeme gelebileceğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler