Lacazette, Diagne ile takım arkadaşı oluyor

03.06.2024 - 20:25 | Son Güncellenme: 03.06.2024 - 20:29

Suudi Arabistan Ligi'ne yükselen Al-Qadsiah, Lyon forması giyen Alexandre Lacazette ile prensipte anlaştığı iddia edildi.

Lacazette, Diagne ile takım arkadaşı oluyor

AJANSSPOR HABER

Lyon forması giyen ve zaman zaman Türk kulüpleriyle de adı anılan Alexandre Lacazette de Suudi Arabistan’a transfer olan futbolcular kervanına katılmaya hazırlanıyor. Fransız basınında çıkan haberlere göre Al-Qadsiah yetkilileri yıldız futbolcu için Lyon’a gitti. 

Lacazette ile anlaştılar

Fransız basının Foot Mercato’nun haberine göre Suudi Arabistan 1.Lig’i liderlikle bitirip Pro Lig’e çıkmayı başaran Al-Qadsiah dünyaca ünlü Fransız forvet Alexandre Lacazette ile prensipte anlaşmaya vardı. 33 yaşındaki golcü oyuncu ile anlaşan Suudi yetkililer Lyon tarafı ile de anlaşmak için Lyon’a gitti.

Mbaye Diagne ile takım arkadaşı olacak

33 yaşındaki Fransız golcü Arabistan ekibi Al-Qadsiah’a transfer olması halinde bir zamanlar ülkemizde Kasımpaşa, Galatasaray ve Fatih Karagümrük forması giyen Senegalli Mbaye Diagne ile de takım arkadaşı olacak. 

Sözleşmesi devam ediyor

Bu sezon Fransa Ligue 1’i 6. sırada bitiren Lyon’da 35 maça çıkıp 22 gol atan Fransız golcünün takımı ile 2022 yılında imzaladığı sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılında sona erecek. Fransız ekip, önümüzdeki sezon serbest konuma düşecek Lacazette ile yollarını şimdi ayırıp bonservis geliri elde etmek isteyebilir.

53 milyon Euro’ya sattı

Bonservissiz kadrosuna kattığı 2017 yazında Alexandre Lacazette’yi 53 milyon Euro karşılığında satan Olympique Lyon 2022 yazında Londra ekibinden ayrılan golcü oyuncuyu bonservissiz şekilde renklerine bağladı. Son iki sezondur Lyon forması giyen futbolcu 74 maçta forma giyerken 53 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler