Yeni MHK Başkanı Olması Beklenen Lale Orta Trio'dan Ayrıldı

İsa Kethüda
29.01.2023 - 12:42 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 12:48

Sabri Çelik’in istifasının ardından MHK Başkanı olması beklenen Lale Orta'nın, yayıncı kuruluştaki programdan ayrıldığı öğrenildi. İşte detaylar...

Yeni MHK Başkanı Olması Beklenen Lale Orta Trio'dan Ayrıldı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yollarını ayırdığı Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik'in yerine göreve getirmesi beklenen Lale Orta, televizyon programından ayrıldı. Orta'nın bugün ya da en geç yarın açıklanması bekleniyor.

Sabri Çelik 1 yılı dolduramadı

Nihat Özdemir’in istifası sonrası 2022 Haziran ayında yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda 1 yıllığına seçilen Mehmet Büyükekşi tarafından göreve getirilen Sabri Çelik, yaşanan sorunların ardından dün itibarıyla görevden ayrılmak durumunda kalmıştı. Çelik 1 yılı dolduramadan ayrıldı.

Yeni başkanın hemen açıklanması lazım

Sezonun en yoğun zamanında hem de hafta içi maçlarının  da olduğu bir sırada görevden ayrılan Çelik’in yerine zaman geçirmeden yeni bir başkan ve kurul atanması gerekiyor. Ancak kurulun 1-2 gün içinde sağlıklı bir şekilde  oluşturulması kolay değil. Tabii çok öncesinde kapalı kapılar ardında oluşturulmuş da olabilir.

İlgini Çekebilir
İskoç devi, Galatasaray'ın ilgilendiği oyuncuyu duyurdu!
Habere Git

Çelik düşük profilli MHK yaptı

Hatırlanacağı üzere görevinden istifa eden Sabri Çelik de bu sezonun başında, yeni kurulunu oluştururken çok zorlanmıştı. Çelik, en sonunda çoğu eski yardımcı hakem olan düşük profilli bir MHK oluşturabildi. 

Kulüpler Birliği de Orta'yı görüşecek

Mehmet Büyükekşi’nin yeni başkan Lale Orta’yı bugün açıklaması ve yeni MHK üyelerinin de birkaç gün içinde duyurması bekleniyor. Yarın Kulüpler Birliği Toplantısı yapılacak. Lale Orta, burada da gündeme gelecek ve bir sürpriz olmazsa yeni MHK Başkanı olarak duyurulacak.

Trio programına çıkmayabilir

Geçen sezondan bu yanadır Süper Lig yayıncısı beIN Sports’ta Trio programında eski hakemler Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban ile birlikte yorumculuk yapan Orta’nın da bu akşamki yayından ayrıldığı ve bu akşamki yayına çıkmayacağı haberleri de geliyor. Yayına çıkmaması halinde MHK Başkanlığı'nı da gayrıresmi ilan etmiş olacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Cenk Tosun kararı! Sözleşmesi...
Habere Git

Kaleci, spiker, hakem ve akademisyen

Türkiye'nin ilk kadın MHK Başkanı olacak olan Lale Orta, kariyerinde birçok ilk var. Kaleci olarak futbol oynayan Orta, Süper Lig'de maç yöneten ilk kadın hakem unvanını da elinde bulunduruyor. Orta, bir dönem spikerlik de yaparken, halihazırda akademisyen olarak da görev yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler