Yeni MHK Başkanı Lale Orta, Twitter Hesabını Kapattı! Sebebi...

Ali Bozkurt
30.01.2023 - 00:24 | Son Güncellenme: 30.01.2023 - 01:04

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na atanan Lale Orta, resmi olarak başkan olduktan kısa bir süre sonra Twitter hesabını kapattı. İşre detaylar...

Yeni MHK Başkanı Lale Orta, Twitter Hesabını Kapattı! Sebebi...

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na atanan Lale Orta, Twitter adresini kapattı. Orta'nın yaptığı bazı paylaşım ve beğenilerin sosyal medyada ortaya atılması üzerine Orta, hesabını kapattı.

İlk tepkiler Galatasaraylı hesaplardan

Lale Orta'nın sosyal medyadaki paylaşım, beğeni ve retweet'lerine ilk önce Galatasaray taraftarından tepkiler geldi. Söz konusu sosyal medya hesapları, Orta'nın Fenerbahçe'ye yakın olduğunu öne sürerek, istifa çağrısı yaptılar. Orta'nın Okan Üniversitesi'nin bir öğretim üyesi olarak Ali Koç ile bir arada bulunduğu eski fotoğraflar da paylaşımlarda kullanıldı.

Orta saldırılar artınca hesabı kapattı

Kısa süre sonra Beşiktaşlı sosyal medya hesaplarından da benzer paylaşımlar geldi. MHK'nın çiçeği burnunda ilk kadın başkanı Lale Orta ise, bu sosyal medya saldırısına hesabını kapatarak tepki verdi.  

İlgini Çekebilir
Son Dakika! İŞTE YENİ MHK
Habere Git

İlk kadın hakem

MHK yeni Başkanı Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemidir. Yirmi yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yaptı, profesyonel ve amatör bin beş yüzün üzerinde maç yönetti. 

İlk FIFA kokartlı kadın hakem

Yeni MHK Başkanı Lale Orta, futbol dünyasına adını yazdırmayı başardı. Orta dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Orta, 60 uluslararası maç yönetmiştir. 

İlk maç Galatasaray

Birinci lig seviyesinde yardımcı olarak yönettiği ilk maç, 20 Mayıs 1990 günü oynanan Galatasaray-Sarıyer maçı idi. Hakem olarak ilk Süper Lig maçı ise 1999 yılında oynanan Sakaryaspor - Ankaragücüspor maçı idi.

İlgini Çekebilir
Ve TFF MHK'nın yeni başkanını açıkladı! Tarihte bir ilk
Habere Git

Yönetim kurulu üyeleri belli oldu

Başkan:

Prof. Dr. Lale Orta

Üyeler: 

Tolga Özkalfa
Ahmet İbanoğlu
Cemalettin Ali Kunak
Prof. Dr. Ali Kızılet
Süleyman Abay
Sadettin Güler
Aynur Aysun Akar
Hamza Mısır

Senin için hazırladığımız haberler