"Lale Orta VAR görüntüsünü yayıncıya verdiyse de iyi niyetlidir"

Akın Ungan
19.10.2023 - 15:37 | Son Güncellenme: 19.10.2023 - 16:05

Son dakika | Eski MHK İcra Kurulu Üyesi Ali Kunak, Lale Orta'nın Donk-Zaniolo VAR görüntüsünü beIN SPORTS'a verip vermediği hakkında konuştu. Detaylar.

"Lale Orta VAR görüntüsünü yayıncıya verdiyse de iyi niyetlidir"

AJANSSPOR HABER

Lale Orta'nın Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı döneminde İcra Kurulu Üyeliği yapan Ali Kunak, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı Programı'nda, Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Kunak, "Dönemin MHK Başkanı Lale Orta ile birlikte yaptığınız en büyük hata neydi?" sorusuna cevap verdi.

Özgür Sancar'ın "En büyük hatanız neydi?" sorusu üzerine Ali Kunak, geçen sezon Galatasaray - Kasımpaşa maçında Donk'un Zaniolo'ya yaptığı müdahalenin ardından VAR görüntüsünü yayıncı kuruluşa verip vermediği hakkında açıklama yaptı.

"Yaptıysa da iyi niyetli bir harekettir"

Ali Kunak, "Lale Hanım'ın yayıncı kuruluşa görüntü gönderip göndermediği ile ilgili laflar oldu. Gönderip göndermediğini bilmiyorum. Yaptıysa da iyi niyetli bir harekettir" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
"Lale Orta görüntü taşımadı, Büyükekşi bunu biliyor"
Habere Git

"Gönderdiğine dair laflar çıktı, sormadım"

Sözlerine devam eden Kunak, "Gönderip göndermediğini bilmiyorum. Gönderdiğine dair laflar çıktı. Sormadım. Göndereceğini de düşünmedim. Bilmiyorum, sorsam cevabı ne olurdu..." açıklamasını yaptı.

"Yayıncı kuruluşu bilmiyorum ama TFF Başkanı'na gösterdi"

Ali Kunak, "Yapılan yanlışı düzeltmek için yapmıştır. Tamamıyla doğruyu göstermek için yapılmış bir harekettir eğer yapıldıysa. Yayıncı kuruluşla paylaştığını bilmiyorum ama TFF Başkanı'na gösterdiğini biliyorum" dedi.

"Görüntü yayıncıda vardı, gözden kaçırdı"

Ayrıca Ali Kunak, "O görüntü aslında yayıncı kuruluşta vardı ama yayıncı kuruluş bunu gözden kaçırdı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
MHK Başkanı Orta'dan beINSports'a şok baskı!
Habere Git

Ne olmuştu?

Geçen sezon Galatasaray - Kasımpaşa maçında Donk'un Zaniolo'ya yaptığı arkadan müdahale yayıncı kuruluşun açılarında net şekilde yer almadı. Bu durum tartışmalara yol açarken dönemin MHK Başkanı Lale Orta'nın VAR görüntülerini dışarı çıkararak, yayıncı kuruluşa verdiği ve VAR'daki açıların yayınlanmasını istediği iddia edildi.

Trio'ya müdahale etmek istedi iddiası

Spor Gecesi Digital YouTube kanalında Haluk Yürekli ve partneri Gökhan Dinç, beIN SPORTS'un hakem programı Trio'nun eski yorumcusu ale Orta’nın, söz konusu programa; yani eski hakem arkadaşlarına müdahale etmeye kalkıştığını söyledi.

Trio'ya müdahale etmek istedi, VAR görüntüsünü ulaştırdı iddiası

İddiaya göre Trio'da yapılan bir yoruma sert tepki gösteren Lale Orta, kanalın bir yetkilisini arayarak, yapılan yorumun yanlış olduğunu savundu ve ertesi günkü programda düzeltme yapılmasını istedi. VAR odasına giderek, yayıncı kuruluşun depolanan kamera görüntülerini tarayan Orta, Donk’un Zaniolo’nun aşil tendonuna tam olarak basmadığını gösteren görüntüyü cep telefonuna kaydederek, beIN Sports Program Koordinatörü Murat Caner’e ulaştırdı.

Senin için hazırladığımız haberler