Lamine Yamal, ayağının tozuyla EURO 2024 tarihine geçti! İspanya...

15.06.2024 - 20:17 | Son Güncellenme: 15.06.2024 - 20:29

İspanya A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızı Lamine Yamal, EURO 2024 grup mücadelesinde Hırvatistan'a karşı gösterdiği performansla adını tarihe yazdırdı.

Lamine Yamal, ayağının tozuyla EURO 2024 tarihine geçti! İspanya...

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 B Grubu mücadelesinde İspanya ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 önde kapatan İspanya'da, takımın genç yıldızı Lamine Yamal iki rekor kırmayı başardı. İşte detaylar...

İspanyollar devreyi farklı kapattı

İspanya, Hırvatistan karşısında Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

Lamine Yamal tarihe geçti

İspanya'nın 16 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal, Hırvatistan maçında sahaya çıkarak Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta forma giyen en genç futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı.

Barcelona forması giyen Milli yıldız, ayrıca 45+2. dakikada Dani Carvajal'in attığı golde asisti yapan isim oldu.

Yamal, bu asistiyle birlikte bir kez daha tarihe geçti ve Avrupa Şampiyonası tarihinde asist yapan en genç futbolcu olmayı başardı.

Carvajal'den de rekor gecesi

Öte yandan Lamine Yamal'ın asistiyle ağları havalandıran 32 yaşındaki Dani Carvajal de bir başka rekorun sahibi oldu. Carvajal, İspanya Milli Takımı formasıyla, bir Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en yaşlı isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler