Lampard konuştu! İşte Liverpool maçındaki planları!

13.08.2019 - 20:21 | Son Güncellenme: 13.08.2019 - 17:27

Lampard konuştu! İşte Liverpool maçındaki planları!

Chelsea teknik direktörü Frank Lampard, UEFA Süper Kupası'nda Liverpool ile karşılaşacakları maç öncesi basına açıklamalarda bulundu. Lampard'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

4-0 Manchester maçı hakkında...

Mağlubiyetimize gelince tabii ki hep bir şeyler öğreniriz mağlubiyetlerden. İlk 45-60 dakika kontrol bizdeydi. Bu bize ders oldu ve diğerleri için de... Defans hatası yaparsanız maliyeti yüksek oluyor. Oyunculardan öğrendiğim mesaja gelince; olumlu şeyler de oldu sonuçtan bağımsız. Aldığımız mağlubiyetin dışında çok iyi oyunlar da sergiledik. Ama daha fazla gol şansı yakalamamız ve iyi oynamamız gerekirdi. Aynı hataları tekrarlamamız gerekiyordu.

Yarınki maçtaki planları

Maç için iyimserim. Çünkü oyuncularıma inanıyorum ve finale hak ettiğimiz için kaldık. Ben de yeni geldim. Gurur duyuyorum antrenör olarak. Liverpool'un niteliğinin farkındayız. Çok iyi yöneticileri ve oyuncuları var. Ben oyuncularıma inanıyorum. İyi bir maç oynayacağımızı düşünüyorum.

Bu maç senin için neyi temsil ediyor?

Tabii ki kulüp için çok büyük bir anlamı var. Maalesef Atletico Madrid'e karşı mağlubiyetimiz oldu. Çok çok gerideydik bu oyunda. Münih'e karşı da kaybetmiştik yine bir Süper Kupa finalinde... Şimdi iki şampiyon arasında oynanacak bir maç. Çok önemli bir anlamı var bu kupanın. Benim için de güzel bir başlangıç olur kupayı almak. Liverpool'a karşı kazanmak da tarihimiz açısından çok önemli olur. Bunun farkındayız.

Liverpool'a karşı deneyimli oyuncu mu kullanacak?

Evet, Kante yedekteydi ve maalesef bir sakatlığı olduğu için sezonun büyük bir kısmında zaten oynayamamıştı. Bizim için çok önemli bir oyuncu.  Maç sırasında başka bir sakatlığı daha oldu. Yarınki maç için değerlendiriyoruz. Tüm strateji için şunu söyleyebilirim; maçı kazanabilmek için en iyi oyuncuları seçeceğim. Çünkü bazı genç oyunculara da şanslarını vermemiz gerekiyor. Genç oyuncuları oynatmaktan çekinmiyorum. Tabii gençlerin de  bunu hak etmeleri gerekiyor. Manchester United'a karşı agresif bir tutumumuz oldu. Maalesef bunu sonuna kadar kullanamadık. Karşıdaki rakibimize karşı adapte olmamız gerekiyor. Liverpool nasıl oynarsa bizde ona göre hareket edeceğiz.

"Önemli kararlar almamız gerekiyor"

Chelsea için tek bir monoton iş olduğu söylenemez. Geçen sezonda da inişli bir çıkışlı bir durum oldu. Bütün bunları söylemekle birlikte yarınki maç için çok hazırım. Bir korku da duymuyorum. Böyle bir görevde her gün bir şeylerle baş etmemiz gerekiyor ve bir takım önemli kararlar almamız gerekiyor.

"Sabırlı ve sakin olmamız gerekiyor"

Hudson çok önemli bir oyuncu. Sabırlı olmamız ve sakin olmamız gerekiyor. Çok önemli oyuncularımız var. Bireysel ve takım olarak kendilerini kanıtlamışlar. Gol için çok önemli oyunculara ihtiyacımız var. Chelsea ayağa kalkmış ve doğru kararlar almıştır. Benim de antrenör olarak Callum Hudson-Odoi'ye başarılar dilemekten başka bir şeyim yok.

"Taze bir başlangıç yapmamız gerekiyor"

Burada genç oyuncu, deneyimsiz oyuncu diye ayırmıyorum. Yarınki maç son finalimiz değil, son maçımız değil. Biz her zamanki disiplinimiz ile yolumuza devam edeceğiz. Yarınki maçı tabii ki kazanmak istiyoruz. Takım olarak çok önemli kararlar almamız gerekiyor. Aramızdan ayrılan oyuncular var. Gerçekten de her sezona nasıl başlıyorsak taze bir başlangıç yapmamız gerekiyor.

Kimler yedekte olacak?

Takımla ilgili haberlerde Kante'yi söylemiştim. Hafif sakatlığı var. Bununla ilgili bu akşam bir karar almam gerekiyor. Geçen sezon da iyi geçmemişti. William farklı aşamada. Belki onun sakatlığı geçti ama geçen sezon oynamadı. Çok yoğun maça koymak onu zorlayacak ve risk yaratacaktır. O yüzden bu hafta fiziksel hazırlık yapacağız. Yarın yedekte olacak. Duruma göre bakacağız.

"Çok yetenekli oyuncular var"

Ben kendimi kıyaslıyor muyum oyuncularla? Her oyuncu birbirinden farklı. Ben kendileriyle konuşuyorum. Çok güzel davranışları ve fiziksel olarak kendilerini iyi gördüğümde söylüyorum. Burada çok yetenekli oyuncular var.

Kadın hakem yorumu

Çok güzel bir haber. Bu tarihsel bir maç. Bunun bir parçası olmak çok güzel. Kadınlar da şimdiye kadar çok mesafe kat ettiler. Dünya Futbol Şampiyonası'nda güzel işler yaptılar. Çok kat edecek yolları var. Yarınki maç onlar için çok önemli. Doğru yönde doğru atılan bir adım. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler