Lando Norris ve Max Verstappen arkadaşlığı sona mı eriyor?

Furkan Sönmez
01.07.2024 - 13:22 | Son Güncellenme: 01.07.2024 - 13:35

Formula 1 pilotlarından Max Verstappen ve Lando Norris, Avusturya GP'de temas yaşadı ve Lando Norris yarış dışı kaldı. Norris, Verstappen'i suçladı. Detaylar.

Lando Norris ve Max Verstappen arkadaşlığı sona mı eriyor?

AJANSSPOR HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda dün Avusturya GP'de yarış heyecanı yaşandı. Karting zamanlarından beri birbirlerini tanıyan pilotlar olan Max Verstappen ve Lando Norris, yarışın son anlarında kıyasıya bir mücadele içine girdi. İkili birbirlerini geçmek için hamle yaparken temas ettiler ve Norris'in araç süspansiyonu ağır hasar aldı. Norris yarış dışı kalırken Verstappen'in lastiği patladı. 

Max Verstappen ceza aldı

Lando Norris ile yaşadığı temasın ardından yarış komiserleri tarafından suçlu bulunan Hollandalı pilot, 10 saniye ceza aldı ve yarışı 5. sırada tamamladı. Cezayla ilgili açıklamalarda bulunan 27 yaşındaki pilot, "Bu çok saçma. Öylece sağa sola gönderemez ne yapmamı istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"Hareketimde agresif bir tutum yoktu"

Hollandalı pilot, Norris ile yaşadığı temasta agresif bir tutum sergilemediğini ifade etti ve şu cümleleri kullandı: "Hareketimde agresif bir tutum yoktu. Ayrıca frenleme esnasında hareket ettiğimi de düşünmüyorum, hareket ettiğimde fren yapmıyordum. Elbette dışarıdan bakıldığında hep öyle görünüyor ama bu tür senaryolarda ne yapmam gerektiğini oldukça iyi bildiğimi düşünüyorum. Elbette onun arkadan geldiğini gördüm, bu yüzden içeriyi kapatarak savunma yapmak istedim."

Lando Norris, Verstappen'e çok kızgın

Max Verstappen ile kıyasıya bir mücadele içine giren ve akabinde temas yaşayıp yarış dışı kalan McLaren pilotu, Max Verstappen'e oldukça kızgın. Norris, "İyi ve adil bir yarış sürmeye çalışıyorum. Ancak karşılığında ondan bunu görmedim. Üç seferde de yaptıklarının benim tarafımdan adil olmadığını düşünüyorum. Hiçbir uyarı verilmedi. Son kez yaptı ve ikimizin de yarışını mahvetti, bu kadar" dedi.

"Suçunu kabul etmezse ona olan saygımı kaybedeceğim"

Hollandalı pilotun suçunu kabul etmesini bekleyen Lando Norris, "Eğer yanlış bir şey yapmadığını söylerse ona olan saygımı büyük ölçüde kaybedeceğim" dedi. Max Verstappen ise yaptığı açıklamaları şu sözlerle sonlandırdı: "Bu konu hakkında konuşacağız, ama şimdi değil. Şu an doğru zaman değil, sinirlerin yatışması daha iyi." 

Senin için hazırladığımız haberler