Penaltı atışı için oyuna alınan Aaron Ramsey, Ranges'ı kupadan etti

19.05.2022 - 14:21 | Son Güncellenme: 19.05.2022 - 14:58

İkinci kez finale çıktığı UEFA'nın 2. numaralı kupasında şampiyonluğu penaltılar sonucundan Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a şampiyonluğu kaptıran Rangers'ta Aaron Ramsey gündem oldu.

Penaltı atışı için oyuna alınan Aaron Ramsey, Ranges'ı kupadan etti

AJANSSPOR - HABER

İskoç ekibi Rangers ile Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt UEFA Avrupa Ligi finalinde kozlarını İspanya'nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda paylaştı.

Normal süre 1-1 bitti

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçın 57. dakikasında Rangers, Joe Aribo'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gole E. Frankfurt 9 dakika sonra Rafael Borre ile cevap verdi ve maçın nomal süresi 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında gol olmayınca şampiyonu penaltılar belirledi.

 

Şampiyonu penaltılar belirledi

Penaltı atışlarında Rangers'ta Aaron Ramsey'ın vuruşunda E.Frankfurt kalecisi Kevin Trapp gole izin vermedi. Tüm penaltı atışlarını gole çeviren Alman ekibinde Rafael Borre son penaltı vuruşunu gole çevirerek Eintracht Frankfurt'a 42 yıl sonra kupayı getirdi.

Penaltı için oyuna alındı, penaltıyı kaçırdı

Rangers teknik direktör Giovanni van Bronckhorst maçın 118. dakikasında penaltıları da düşünerek Fashion Sakala'nın yerine oyuna Aaron Ramsey'i aldı. 3-3'lük eşitliğin bulunduğu seri penaltı atışlarında takımının 4. penaltısını kullanmak için beyaz noktaya gelen Aaron Ramsey'in vuruşunda kaleci Kevin Trapp gole izin vermedi. Kullandığı tüm penaltıları gole çeviren E. Franfurt rakibine penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayarak UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Kupa için transfer edildi, kupadan etti

Hedefi ligde ve Avrupa'da şampiyonluk olan Rangers'ın ocak ayı transfer döneminde Juventus'tan 31 yaşındaki Galli oyuncu Aaron Ramsey transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. Rangers'ta teknik direktör van Bronckhorst tarafından penaltıyı gole çevireceğine güvenilerek oyuna alınan Aaron Ramsey 9.15m mesafeden topu gole çeviremeyerek bir anlamda takımını kupadan etmiş oldu.

İlgini Çekebilir
Frankfurt 42 yıl sonra Avrupa şampiyonu
Habere Git

Kariyerinde tek penaltı golü var

Galli oyuncu kariyerinde tek penaltı golünü Arsenal forması giydiği dönemde İngiliz ekibinin UEFA Avrupa Ligi gruplarında Vorskla Poltava'yı deplasmanda 3-0 yendiği maçta kaydetti. Kariyerinde 486 maça çıkan Aaron Ramsey bu maçlarda 76 gol ve 76 asistlik performans sergiledi.

Rangers formasıyla 13 maçta 2 gol, 2 asist

Kariyerinde Cardiff, Nottingham Forrest, Arsenal ve Juventus formaları giyen 31 yaşındaki Galli orta saha, devre arasında tranfser olduğu İskoç ekibinde 13 maça çıktı ve 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Rasmey, Rangers'la çıktığı 3 Avrupa Ligi maçında gol ve asist yapma başarısı gösteremedi. 

Curse of Ramsey (Ramsey'in laneti)

Rangers'a gole çeviremediği penaltıyla Avrupa şampiyonluğuna maal olan Aaron Ramsey, aslında attığı goller sonrası dünya ünlü isimlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle "Curse of Ramsey" (Ramsey'in laneti) olarak anılan bir futbolcu. 

 

"Curse of Ramsey" (Ramsey'in Laneti) diye adlandırılan ilginç tesadüflere göre, 2008 yılında Cardiff'ten Arsenal'e transfer olan Aaron Ramsey’nin attığı her gol sonrası en az bir ünlünün hayata veda etmesi ya da toplumsal bir felaketin yaşanması.

 

Ramsey’in ilk kurbanının 14 Ekim 2009’da attığı gol sonrası hayatını kaybeden İspanyol Spor yazarı ve yorumcu Andres Montes olduğu iddia ediliyor.

İşte 2009 yılından 2020 yılına kadar Aaron Ramsey'nin ve dünyanın peşini bırakmayan lanetin kronolojik sırası...

 

14 Ekim 2009’da oynanan Liechtenstein - Galler maçından iki gün sonra 16 Ekim 2009’da İspanyol spor yazarı ve yorumcusu Andres Fontes hayatını kaybetti.

14 Kasım 2009’da oynanan Galler - İskoçya maçından iki gün sonra 16 Kasım 2009’da bir dönem Gaziantepspor forması da giyen Meksikalı milli futbolcu Antonio de Nigris Guajardo hayatını kaybetti.

27 Şubat 2010'da Stoke City ile oynanan maçta ayağı iki yerinden kırıldığında Şili'de 8.8 büyüklüğünde deprem ve tsunami meydana geldi. Bu afet yüzlerce kişinin hayatına mal oldu.

1 Mayıs 2011'de Arsenal-Manchester United maçı sonrasında attığı tek golün ardından, El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Laden öldü.

2 Ekim 2011'de Tottenham ile yaptıkları maçta takımının tek golünü kaydetti ve üç gün sonra Steve Jobs hayatını kaybetti.

19 Ekim 2011'de Marsilya'yı 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından attığı tek gol sonrası Kaddafi öldürüldü.

11 Şubat 2012'de Arsenal'in Sunderland’i 2-1 yendiği maçın akşamında ünlü şarkıcı Whitney Houston hayatını kaybetti.

4 Ağustos 2012’de oynanan Birleşik Krallık - Kore maçından bir gün sonra 5 Ağuston 2012’de Latin Amerika müziğinin önde gelen isimlerinden Chavela Vargas hayatını kaybetti.

22 Mart 2013’te oynanan İskoçya - Galler maçından sonra Kübalı piyanist, orkestra şefi, besteci ve aranjör Bebo Valdes hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2013’te oynanan Arsenal - Wigan maçından üç gün sonra 17 Mayıs 2013’de Arjantin’in de facto devlet başkanı Jorge Rafael Videla hayatını kaybetti.

18 Eylül 2013’te oynanan Marsilya - Arsenal maçından sonra ABD'li boksör Ken Norton hayatını kaybetti.

30 Kasım 2013’te oynanan Cardiff - Arsenal maçından sonra ABD’li ünlü aktör Paul Walker hayatını kaybetti.

20 Nisan 2014’te oynanan Hull City - Arsenal maçından sonra Hurricane lakaplı Kanadalı boksör Rubin Carter hayatını kaybetti.

11 Mayıs 2014’te oynanan Norwich - Arsenal maçından bir gün sonra 12 Mayıs 2014’de Alien karakterinin yaratıcı H.R Giger hayatını kaybetti.

10 Ağustos 2014’te oynanan Arsenal - M.City maçından bir gün sonra 11 Ağustos 2014’de ABD’li aktör Robin Williams hayatını kaybetti.

13 Nisan 2015’te oynadıkları Burnley maçından iki gün sonra dünyaca ünlü edebiyatçılar Günter Grass ve Eduardo Galeano hayatlarını kaybetti.

9 Ocak 2016'da Sunderland'e attığı golden 1 gün sonra David Bowie yaşamını yitirdi.

5 Mart 2016'da Tottenham'a attığı golden 1 gün sonra 40. ABD Başkanı Ronald Reagan'ın eşi Nancy Reagan hayata veda etti.

8 Mart 2020 tarihinde Inter'e attığı golden yalnızca 1 gün sonra İtalya'da koronavirüs sebebiyle tüm spor müsabakaları askıya alındı.

Senin için hazırladığımız haberler