Kanada erkek milli takımı kadın futbolculara destek için sahaya çıkmadı

Feride Kara
06.06.2022 - 19:15 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 20:13

Kanada Erkek Milli Takımı oyuncuları, Kadın Milli Takımıyla eşit ücret taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine Panama maçına çıkmayarak protesto etti

Kanada erkek milli takımı kadın futbolculara destek için sahaya çıkmadı

Beşiktaşlı futbolcular Atiba ve Larin'in de forma giydiği Kanada Erkek Milli Takımı, Kadın futbol takımı için önemli bir olaya imza attı. 

Panama maçına çıkmadılar

Kanada'nın Panama'ya karşı oynayacağı hazırlık maçı öncesinde erkek futbol takımının kadın takımı ile eşit ücret almak istemesi ve Dünya Kupası ödül parasının %40'ını almak da talepleri arasında yer alıyordu. Ancak bu talepler yerine getirilmeyince Kanada Panama karşısında sahaya çıkmadı ve maç iptal edildi. 

Kanada milli takımından açıklama

Kanada Erkek milli takımdan maça çıkmama kararı için bir açıklama yapıldı "Kanada Futbol Federasyonu ile Mart ayında sözleşme görüşmelerine başladık. Yöneticilerin süreci ertelemesi ve tatillere gitmesi nedeniyle müzakere süreci gereksiz yere uzadı. Kanada Futbol Federasyonu, teklifini sunmak için 2 Temmuz akşamına kadar bekledi" dedi. Federasyon genel sekreteri ve başkanı ancak 4 Haziran saat 16:00'da oyuncularla ilk kez bağlantı kurabildi. Bu nedenlerle, bugünkü maçımızı Panama'ya karşı oynamama kararı aldık."

İran yerine Panama seçildi

1986'da beri ilk kez Dünya Kupası'nda yer alacak Kanada ilk olarak İran ile hazırlık maçı yapacaktı. Ancak Kanada Federasyonu, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eleştirilerinin ardından İran yerine Panama ile hazırlık maçı oynama kararı almıştı. Ancak protesto sonrası Panama maçı iptal edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler