Larkin ve Micic... Tarihte bir ilk: Ödül bölündü!

30.05.2021 - 23:50 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 11:49

Anadolu Efes, Euroleague'de Barcelona'yı mağlup ederek zafere ulaştı. Euroleague'de ilk kez iki oyuncu birden maçın oyuncusu seçildi. İşte detaylar...

Larkin ve Micic... Tarihte bir ilk: Ödül bölündü!

AJANSSPOR - HABER

 

Euroleague'de bir sezon daha sona erdi. Anadolu Efes, geçen sezon yaşadığı hüsrandan sonra bu kez şeytanın bacağını kırdı. Temsilcimiz, finalde İspanyol Barcelona'yı 86-81 mağlup etti. Euroleague tarihinde ilk kez iki oyuncu birden maçın adamı seçildi. Diğer yandan, Vasilije Micic; hem sezonun hem de Final-Four'un en değerli oyuncusu olarak ilan edildi.

Finalin iki kahramanı: Micic ve Larkin

Bugün, Jasikevicius'un Barcelona'sını mağlup eden Anadolu Efes'te; Shane Larkin ve Vasilije Micic öne çıkan iki profesyoneldi. Micic, 25 sayı; 3 ribaund ve 5 asistle oynarken; Amerika asıllı Türk Larkin, 21 sayı, 2 ribaund ve 3 asistle takımına katkı sağladı. Maçın sonunda Micic ve Larkin gecenin en değerli iki oyuncusu seçildi.

Larkin: Micic MVP ödülünü hak etti

Aynı zamanda Milli Takımımızda da oynayan Larkin maç sonunda "3 yıl önce bu kulübe geldik. 9 yeni oyuncu vardı birbirimizi tanımıyorduk ama çok iyi takım olduk. Çok iyi işler çıkardık. Micic sahada her şeyi sahada yapan çok yetenekli bir oyuncu. Başta böyle uyumumuz yoktu ama iyi bir ikili olduk. Bu ödülü hak etti. Kupa ait olduğu yere döndü. Türk halkına destekleri için teşekkür ederim. Kupa onların" dedi. 

Micic'ten NBA sorusuna yanıt 

Vasilije Micic de ödülün aldığı ödülün ardından 3 yıldır formasını giydiği Anadolu Efes'e kendisine çok şey kattığı için teşekkür etti. Sırp yıldız, adının NBA takımları ile geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise, "Şu an kutlama zamanı göreceğiz neler olacağını" karşılığını verdi.   

Senin için hazırladığımız haberler