Shane Larkin Ergin Ataman ile Erdem Can'ı Kıyasladı

Akın Ungan
21.07.2023 - 22:12 | Son Güncellenme: 21.07.2023 - 22:22

Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin'in, eski koçu Ergin Ataman ile yeni koçu Erdem Can’ı kıyasladığı açıklamalar dikkat çekti. İşte tüm detaylar…

Shane Larkin Ergin Ataman ile Erdem Can'ı Kıyasladı

Anadolu Efes yıldızı Shane Larkin, URBONUS Podcast için yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. 30 yaşındaki basketbolcu eski koçu Ergin Ataman’ın eski usul bir koç olduğunu söyledi.

Ataman ile Can'ı karşılaştırdı

Shane Larkin eski koçu Ergin Ataman ile yeni koçu Erdem Can’ı kıyasladı. Ataman’ın daha eski usul bir koç olduğunu belirten Larkin, Can’ın oyuncularla ortaklığa daha açık olduğunu söyledi.

"Ataman eski usul bir koç"

Larkin, “Ergin Ataman ‘Yapacağımız şey bu ve bunu böyle yapacağız’ yaklaşımına sahip eski usul bir koç. Bence Erdem Can’ın farkı neyi uygulamak istediği konusunda kendi fikirlerine ve ilkelerine sahip olmasına rağmen oyuncularla konuşmaya ve daha fazla ortaklık kurmaya açık olması" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Onur Alp Bitim NBA yolunda! Anlaşma tamam
Habere Git

"Erdem Can herkesin onunla iletişim kurabilmesini istiyor"

Açıklamalarında yeni koçu Erdem Can’ın Ergin Ataman’dan ayrıldığı en önemli noktanın ne olduğunu da söyleyen Shane Larkin, “Erdem Can hep ortaklık kurmaktan bahseder. Bize ‘Sizinle aynı takımdayım. En tepede oturup size ne yapmanız gerektiğini söylemiyorum’ der. Bizim takım arkadaşımız olduğunu ve soyunma odasında yer aldığını söylüyor. Sizin bu şekilde hissetmenizi ve herkesin onunla iletişim kurabileceğini bilmenizi istiyor" dedi.

"Ataman daha sabitti, Can farklı fikirlere daha açık"

Sözlerine devam eden Larkin, "Ataman ile Can arasındaki en büyük fark bu. Bence koç Ataman neleri sevdiği, neleri yapmaktan hoşlandığı ve neye inandığı konusunda daha sabitti. Erdem Can’ın farklı fikirlere ve denemelere daha açık olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"Ataman ne yaptığı hakkında size pek bir açıklama yapmaz"

Uzun yıllar Ergin Ataman ile çalışan Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin eski koçunun planları hakkında açıklama yapmadığını belirtti. Ataman’ın neyi neden yaptığını açıklayan tarzda bir koç olmadığını belirten Larkin bu konuda şunları söyledi: “Koç ne yaptığı hakkında size pek bir açıklama yapmıyor. Doğru olduğuna inandığı şeyi yapmayı tercih ediyor. Dediğim gibi, Ataman gelip de size neyi neden yaptığını açıklayan tarzda bir koç değildi. Bazen bunu gelişigüzel olarak tek seferlik yapabilir"

İlgini Çekebilir
NBA süper yıldızı EuroLeague'de!
Habere Git

"Onunla en fazla 1 dakika konuşabilirsiniz"

Larkin son olarak, "O, nasıl hissettiğiniz, ne düşündüğünüz veya vücudunuzun durumunun nasıl olduğu konusunda her gün konuşabileceğiniz tarzda bir koç değil. Onunla en fazla 45 saniye ya da 1 dakikalık bir konuşma yapabilirsiniz. Tarzı bu ve başarıya bu şekilde ulaştı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler