'Laurent Blanc'ın Galatasaray'a gelmesi zor'

23.11.2017 - 16:09 | Son Güncellenme: 23.11.2017 - 16:09

'Laurent Blanc'ın Galatasaray'a gelmesi zor'

Yurt dışı özellikle Almanya ve Fransa futbolunu yakından takip eden menajer Mithat Halis, Galatasaray ile adı anılan Laurent Blanc'ın Türkiye'ye gelmesinin zor olduğunu ifade etti. Avrupa Kupalarında mücadele eden takımların ülke puanına katkı yapması gerektiğinin altını çizen Halis, bu akşam Atiker Konyaspor ile mücadele edecek Marsilya'nın zayıf ve güçlü yönlerini anlattı. 

Köln Spor Akademisi mezunu menajer Mithat Halis, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Halis'in yaptığı açıklamalar şu şekilde :

Başakşehir'in Avrupa Kupalarına daha çok asılması lazım

"Konya'ya geldim. Maçı izleyeceğiz. Atiker Konyaspor'un Portekiz takımına karşı aldığı galibiyet önemli, geçen sene mesela Braga'yı elinden kaçırmıştı. Bunlar zamanla oluyor. Aykut hoca döneminde tecrübe kazandılar."

"Avrupa kupaları bir çok takımı etkiledi. Mesela geçen sezon Osmanlıspor, bu sezon Atiker Konyaspor gibi.  Başakşehir'i eleştirdim çünkü çok daha tecrübeli takım ve Avrupa kupalarına kaldığın zaman orada konuşuluyorsunuz. Ülke puanına katkı yapmaları lazım. Avrupa Kupalarına katıldığın zaman tüm gücüyle mücadele etmek lazım. Bütün konsantrasyonunu oraya vereceksiniz ben eleştirdiğim konu bu"

Almanya Cenk Tosun'u konuşuyor

"Kicker, Sport Bild gibi gazeteler Almanya kokenli oyuncuları yazıyorlar. Cenk Tosun bizde yetişti,  Altyapı eğitimini Frankfurt'ta aldı ve bu eğitimi ile buraya geldi. Cenk Tosun Almanya eseridir ifadelerini kullanıyorlar. Avrupa Kupalarında oynayınca ön palan çıkıyorsun"

'Laurent Blanc'ın Fransa'da piyasası var'

"Laurent Blanc'ın gelmesi zor. Türkiye'ye geleceğini tahmin etmiyorum. Igor Tudor burada staj yapıyor. Beşiktaş'ın Carvalhal yada Fenerbahçe'nin Pereira'ya staj yaptırması gibi. Tudor kaldığı sürece Galatasaray çok puan kaybeder. Blanc'ın piyasası var Fransa'da. Belki Milli Takıma gidebilir yada Marsilya'ya gidebilir. Fransa'da tüm takımları çalıştırabilecek seviyede. Didier Deschamps böyle giderse yada Rusya'da başarısız olursa Blanc gelebilir."

'Marsilya'nın ön tarafı tehlikeli ama savunması oturmadı'

"Marsilya'nın stoperi Rolando iyi değil. Sol beklerinde Mendy gibi bir adamı bulamadılar. Adil Rami geldi ama savunmayı bir türlü oturtamadılar. Senkronizasyon sorunu var. Payet, Thauvin, Lopez var ön tarafta tehlikeli bir takım. Ön tarafları tehlikeli ama en çok eleştirdikleri kısım Mitroglou. Gomis'in gidişi ve Mitroglou'nun gelişi tartışılıyor"

"Gomis'ten daha tam olarak faydalanamıyor Galatasaray. Gomis, Marsilya gibi bir takımda çok iyi oynadı. St. Etienne'de iyi oynadı, Lyon'da iyi oynadı. Fransa'da her zaman çok iyi oynadı. Biraz İngiltere'de zorlandı."

 

Senin için hazırladığımız haberler