Lazio, Galatasaray'ın Transfer Listesini Kopyaladı! İki İsim Radarda

Burak Alaca
24.07.2023 - 15:13 | Son Güncellenme: 24.07.2023 - 15:27

İtalyan ekibi Lazio, Galatasaray ile de adı anılan Eintracht Frankfurt'lu Daichi Kamada ve Dinamo Moskova'lı Arsen Zakharyan'ı transfer listesine ekledi.

Lazio, Galatasaray'ın Transfer Listesini Kopyaladı! İki İsim Radarda

AJANSSPOR-HABER

İtalya Serie A'nın önemli ekiplerinden Lazio transferde Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Lazio'nun ilgilendiği isimler daha önce Galatasaray ile de anılıyordu.

Galatasaray'ın ilgilendiği ismler Lazio radarında

İtalyan basınında çıkan haberlere göre Lazio, Eintracht Frankfurt ile sözleşmesi sona eren Daichi Kamada ve Dinamo Moskova forması giyen 20 yaşındaki Arsen Zakharyan ile ilgileniyor. Lazio, bu yaz takımda kiralık sözleşmesi sona eren Matias Vecino ve uzun yıllar takımda olup Suudi Arabistan’ın yolunu tutan Milinkovic Savic’in yerini doldurmak istiyor.

Zakharyan, Lazio yolcusu

20 yaşındaki Ermeni asıllı Arsen Zakharyan’ın peşinde olan Lazio, oyuncu tarafıyla ve kulübüyle anlaşmaya vardı. Lazio, Zakharyan için kulübü Dinamo Moskova’ya 10 milyon Euro artı bonuslar ile 15 milyon Euro’ya varan bonservis bedeli karşılığında anlaştı.

Zakharyan’ın son sezon istatistikleri

Dinamo Moskova ile toplam 37 maça çıkan genç futbolcu, 36 maça ilk 11’de başladı. 5 gol ve 7 asistlik performans gösteren Zakharyan, kulübüyle ligi 9. Sırada tamamladı.

Zakharyan’ın alternatifi Kamada

Hem Zakharyan hem de Kamada ile transfer sürecini ilerleten Lazio, her iki ismin de Avrupa pasaportuna sahip olmaması nedeniyle iki oyuncudan yalnızca birinin transferini planlıyor. Kamada, Lazio için tecrübesiyle ön plana çıkıyor.

Kamada’nın Frankfurt kariyeri

27 yaşındaki Japon orta saha 4 sezondur Eintracht Frankfurt formasını terletiyor. Devamlılığıyla öne çıkan Kamada, 4 sezonda toplam 175 maça çıkarken 56 gol kaydetti.

Galatasaray'ın da gündemine gelmişlerdi

Hem Arsen Zakharyan hem de Daichi Kamada isimleri Galatasaray’la da uzun süre anılmıştı. Geçtiğimiz kış transfer döneminde Arsen Zakharyan iddiaları Galatasaray için güçlü bir şekilde dile getirilirken, oyuncunun ailesinin Türkiye’de yaşamak için çekinceleri olması nedeniyle transfer gerçekleşmemişti. Bu transfer döneminde ise Daichi Kamada ismi gündemi meşgul etmişti. Mertens’in yerine daha dinamik bir hücumcuorta saha arayışında olan Galatasaray, Kamada’nın şartlarını sormuştu. Oyuncunun Frankfurt ile geçirdiği başarılı sezonun ardından Avrupa’nın büyük kulüplerinin de dikkatini çekmesi nedeniyle transfer ihtimali zora girmişti.

Senin için hazırladığımız haberler