LeBron'dan Kobe'nin anısına: "Efsaneler asla ölmez"

26.01.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 16:43

Dünya basketbolunun efsane isimlerinden Kobe Bryant'ın vefatı üzerinden 1 yıl geçti. Black Mamba'nın sembolleştiği Los Angeles Lakers'ta forma giyen yıldız oyuncu LeBron James, Kobe'nin ardından, "Efsaneler asla ölmez!" dedi.

LeBron'dan Kobe'nin anısına: "Efsaneler asla ölmez"

AJANSSPOR - DIŞ HABER

NBA'in efsane isimlerinden Kobe Bryant, bir yıl önce geçirdiği helikopter kazasında, 13 yaşındaki kızı Gigi Bryant ile birlikte hayatını kaybetmişti. 41 yaşındaki Kobe ve kızı ile birlikte, helikopterde yer alan diğer 7 kişi de bu kazadan kurtulamamıştı. Kobe'nin vefatına en çok üzülen isimlerde biri de, şu an Lakers için mücadele eden LeBron James idi.

"Efsaneler ölmez"

Geçtiğimiz günlerde Chicago Bulls maçı sonrasında konu ile ilgili konuşan LeBron, Kobe Bryant ile ilgili, "Onu hatrına basılan Black Mamba formalarını Playoff'ta  giyebilmemiz ve sizin bu üniformalarla gördüğünüz gibi sezon sonrası başarımızı elde edebilmemiz... Onun ayakkabılarını bu zamana kadar giyen birçok oyuncu oldu." diyerek onun mirasından bahsetti. King James, "Her gece 2-4'ü parmağıma takıyorum ve Staples Center'da oynadığımızda 8 ve 24'ü (Kobe'nin emekli edilen formaları) kirişlerde görüyor ve mirasının yaşatıldığını görüyorsunuz. Dünyada pek çok şey ölür; ancak efsaneler asla ölmez ve o tam olarak öyle biriydi. Yani, her şey onu temsil etmekle ilgili." diyerek Kobe'nin basketbol ve dünyadaki etkisine de dikkat çekti. 

Senin için hazırladığımız haberler