Leeds United, teknik direktör Marcelo Bielsa'nın sözleşmesini uzattı

12.08.2021 - 19:27 | Son Güncellenme: 12.08.2021 - 19:37

Son dakika spor haberleri... İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leeds United, teknik direktör Marcelo Bielsa'nın sözleşmesinin uzatıldığını açıkladı.

Leeds United, teknik direktör Marcelo Bielsa'nın sözleşmesini uzattı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

2018 yılında Leeds United'ın başına geçen ve takımı 16 yıl sonra Premier Lig'e taşıyan 66 yaşındaki Bielsa, sezonun başlamasına günler kala yeni sözleşme imzaladı.

Leeds United'ın Bielsa açıklaması

Kulüpten yapılan açıklamada ''Leeds United, Marcelona Bielsa'nın 1 yıl daha takımızda yer almasından gurur duyuyor. Arjantinli teknik adam ile 2021/22 sezonunun sonuna kadar sürecek 1 yıllık yeni bir anlaşma üzerinde anlaştık'' denildi.

 

Bielsa yönetimindeki Leeds United, geçen sezonu 59 puanla 9. sırada tamamlamıştı. Leeds ekibi, ligin ilk haftasında cumartesi günü deplasmanda Manchester United ile karşılaşacak.

 

 

Bielsa: Leeds United olağanüstü bir kulüp

İmza töreni sonrası kulübün resmi sitesine açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam ise, ''Leeds United benim açımdan olağanüstü bir kulüp. Yapmak istediğimiz yatırımlara kaynak sağlayan başka bir kulübü kolay kolay bulamayabilirsiniz'' diyerek memnuniyetini dile getirdi. 

Marcelo Bielsa kimdir ve kaç yaşında?

Marcelo Bielsa, Arjantin'in Rosario kentinde dünyaya gelmiştir. 21 Temmuz 1955 doğumludur. Doğduğu topraklarda dahil olmak üzere Avrupa'nın çeşitli kentlerinde teknik adamlık kariyerini sürdürmüştür. UEFA Pro Lisansı'na sahip olan Bielsa'nın en sık başvurduğu saha içi dizilim 4-1-4-1'dir. İngiltere Championship'te Leeds United ile harikalar yaratan antrenör, bu diziliş ile 2.04 puan ortalamasını tutturmuştur. 

Senin için hazırladığımız haberler