"Leipzig'i küçümsemek, Başakşehir'i küçümsemekle aynı"

26.09.2017 - 12:30 | Son Güncellenme: 26.09.2017 - 12:30

"Leipzig'i küçümsemek, Başakşehir'i küçümsemekle aynı"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

6.hafta sonunda ligin genel değerlendirmesi

"İki sene üst üste şampiyon olan takımın, diğerleri kadar yani şampiyonlukta doğal rakipleri kadar iştahlı başlaması beklenmiyordu. İki senedir ilk üçe giremeyen Galatasaray, üç senedir şampiyon olamayan Fenerbahçe daha aç başlayacaktı. Nitekim Galatasaray daha istekli başladı. Arka arkaya çok kaliteli isimler transfer edildi ve güçlü kadro kuruldu. Tudor için kariyerli, egolu oyuncuları yönetebilme açısından sıkıntısını aştı. Kendisinden beklenen kısmı yaptığı gibi tereddütle bakılan kısımlarda da başarılı oldu. Arzu, istek, taktik formasyon, risk alma konusunda başarılı. Hep gördük ki fizik gücü olarak son Bursaspor maçında da ortaya çıktı Galatasaray iyi"

"Beşiktaş beklenilen gibi yavaş yavaş ivme kazanacak.  Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları, işte Porto maçı ile sezonu açtığını söyledik. Beşiktaş üzerine koyarak gidecektir ama üzerine bir soru işareti var."

6.hafta sonunda ligin genel değerlendirmesi

"Fenerbahçe’nin sezona Galatasaray gibi başlaması bekleniyordu. Mayıs ayında hocasının belli olması ile birlikte transferlerin bitirilip Galatasaray’ın şu görüntüsü ile sezona girmesi bekleniyordu. Galatasaray gibi oyun karakteri ile başlayamadı nedeni çok net transferlerin geç yapılması.  Janssen, Neto, Giuliano hatta Mehmet Ekici daha 15-20 günlük isimler. Transfer dönemini, koca bir yaz dönemini Fenerbahçe kullanamadı. Fenerbahçe mutlaka daha iyi olacaktır. Galatasaray’ın bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum"

"Başakşehir lig  ile aynı zamanda Avrupa’yı da götüremenin handikabını yaşıyor. Daha iyi olacaklardır. Bana göre üç dört takım kopmaya başlayacaktır. Göztepe sürpriz bir şekilde üst sıralarda yer alıyor. İlerleyen haftalarda orta sıralara doğru geçecektir ama yine şu haliyle de önemli bir başarı yakaladı."

6.hafta sonunda ligin genel değerlendirmesi

"Göztepe Başkanı ile sezon başında konuştuğumuzda kümede kalmak ilk hedef denmişti. Fakat şuanda bir başarı var ve bu başarı da Tamer Tuna’nın katkısı büyük. Göztepe bu performansı ile ilk 9 içinde olması lazım artık ve bu şekilde olmasını bekliyorum."

"Trabzonspor geçen sezonun ikinci yarısında çok iyi oynamıştı. Bu sezonda önemli transferler yapıldı. Trabzonspor’un şampiyonluğa bir kaç yıl içinde oynayabilecek bir yapısı oldu. Özellikle birinci bölgede sorun olduğunu düşünüyorum. İki bek alternatifi konusunda sıkıntı var. Bu iki oyuncu iyi oynadığı zaman takım iyi oynuyor ediyor ama alternatifleri yok."

"Hayal kırıklığı olarak Antalyaspor'u net söyleyebilirim. Teknik adam değişikliğinin kısa vadeli doping etkisini dün gece gördük. Kısa zaman içinde bu çıkışı başlangıç olarak düşünüyorum üst sıralara doğru yükseleceklerdir."

"Küçümsemek hata olur ama Porto'yu yenen Beşiktaş Leipzig'in önünde"

"Beşiktaş takımı Almanya’nın Başakşehir’i ile oynuyor desek herhalede doğru bir ifade olur. Başakşehir yine bugün Türkiye’de kimsenin küçümseyemeyeceği bir takım oldu. Çok kısa sürede nereden nereye geldiler. Hatta İspanya’ya kadar uzanın, Sevilla’ya sorun. Kağıt üzerinde küçümseyen birisi olursa büyük hata yapar tıpkı Lepizig’in küçümsenemeyeceği gibi."

"Leipzig güçlü bir sponsorun desteği ile oynuyor. Bir proje takımı ve şehir takımı olmaya çalışıyor. Leipzig 7-8 sene içinde bir takım kimliği ve taraftarı satın alması konusunda ilerledi. Bundesliga’da ilk oynadığı sezonda ligi ikinci bitirmesi tarifsiz bir başarıdır. Bu başarı ile Avrupa’da mücadele ettiği ilk sezonunda gruplarda oynamak önemli. Bizim o takımı 4.torbadan çekmemiz şanssızlık. Leipzig netice itibariyle 1. ve 2.torba takımı değildir. Bugün 2018’i karşılayacak ve Porto deplasmanında kazanan Beşiktaş, bana göre Leipzig’in önündedir."

"Beşiktaş tempoyu düşürelim derse yine tuzağa düşer"

"Beşiktaş’ın maç 2-1 iken oyunu korumak yerine sürekli ön alana oynamaya çalışması bana göre onu ikinci torba takımı yapıyor. Leipzig’i hiç küçümsememekle beraber Beşiktaş’ı favori görüyorum. Leipzig çok hızlı atağa çıkan, kaptığı toplarla çok adamla çoğalan bir kontra atak takımı. Beşiktaş tempoyu düşürelim derse yine tuzağa düşer. Çünkü Beşiktaş bunu oynayabilen bir takım değil. Beşiktaş rakip yarı sahada olması lazım ve kontra atakları da önemle karşılık vermesi lazım."

"Her takımın birbirini yenebileceği grupta iki maçta 6 puan çok kıymetli olur. Öyle olmasa da 6 puan yine çok değerli olurdu. Beşiktaş sahasında oynayacağı maçların tamamını kazanabilecek güçtü. Beşiktaş içeride 9 puan alsa zaten dışarıda ne alırsam kar diyecektir. Her takımın herşeyi yapabilecek bir lig burası. Bu seviyede oynayamayan zaten Avrupa Ligi’ne gidiyor. Beşiktaş kendi futbolunu oynayarak başlayacak, Leipzig mutlaka tehlike yaratacak ama savunmada dikkatli olması lazım. Beşiktaş’ın favori olduğunu düşünüyorum."

"Bu ifadeler Şenol Güneş’in biraz dağıldığını gösteriyor"

"Küfür edilmeyen bir meslek grubu yok. Herkes bulunduğu yerde küfür ediyor. Küfür tasvip edilmeyen bir hata ve hepimiz bu seviyesizliği zaman zaman yaşıyoruz. Şenol Güneş’in 'bize küfür ediyorlardı' gibi söylemleri kendini haklı çıkarma ifadeleri. Hakem küfür etmeyen tek adam ve sen ona küfür ediyorsun, niye çünkü kararını beğenmediği için. Bu ifadeler Şenol Güneş’in biraz dağıldığını gösteriyor. Taktisyenliğini, ortaya koyduğu ürünü, başarıları değişmez. Şenol Güneş’in bu psikolojisi, takıma ve soyunma odasına intikal ettiğinde Beşiktaş durduk yere sıkıntıya girmiş olacak. Beşiktaş’ın teknik adamı her Fenerbahçe maçında bordo-mavi kıyafet giyer mi? Hakemler ile diyaloğu derbilerde sorunlu."

"VAR uygulaması ve Leipzig maçının daha önemli olduğu konularında haklı buluyorum"

"Fikret Orman'ın iki ifadesine katılıyorum. Hem VAR uygulamasını gelmesi gerektiğini, hem de Leipzig maçının daha önemli olduğunu söyledi. Fenerbahçe ile Beşiktaş bir çok kez maç yapacak. Bu sezon yenildiği zaman ne oldu hala ligin en yüksek oran verilen takımları Beşiktaş ve Galatasaray. Şampiyonluk için en yüksek şans verilen iki takımdan biri. Fenerbahçe yenilgisinin telafisi var. Fenerbahçe kazandı da ne oldu halen oranı 4.50 dolaylarında. Dolayısıyla Leipzig maçı daha önemli. Grupta çıkması durumda getirecek prestiji, ekonomisini daha önce konuştuk."

"VAR uygulaması her ülkeye lazım. Bu hatalar en çok Türkiye’ye oluyor da buraya lazım değil. Senaryolar yazılıyor, komplo teorileri çıkıyor. Bunların en çok inanıldığı yerler 3.Dünya ülkeleri tıpkı bizim gibi. Hergün kuralların değiştiği bir ülkede VAR acilen lazım. Adaletsizlik algısı ve tolerans eşiğinin düşük olması nedeniyle VAR olsaydı penaltı konusunda 30-40 sn. sonra karar gelirdi. VAR olsaydı ne olurdu Ali Palabıyık, çocuğu, eşi, ailesi rahat uyurlardı. Fenerbahçeli taraftarda mutlu değil galibiyetin tadını istediği gibi çıkaramıyor."

"Üzerine çok gidiliyor"

"Ben olsam haftaya Ali Palabıyık’a maç verirsim. Beşiktaş maçı olmaz belki psikolojik olarak ama verirdim. Oyuncularda derbide sahada iyi niyetli değildi. Bu kadar karışık ve her bir karesinde aksiyonun olduğu bir maçta bazı noktalar kaçacaktır. Bana göre aldığı not doğrudur, üzerine çok gidiliyor"

Mustafa Koç Spor Ödülü hakkında

"Rahmetli Mustafa Koç’u tanıma şansı bulmuş insanlardan biriyim. Gerçek bir spor adamıydı. Birçok sporu profesyonel seviyeye yakın düzeyde ve rakibe saygı çercevesinde yapan biriydi. Mustafa Koç Spor Ödülü dün ilk kez verildi ve iyki de yapıldı, gerçekten çok iyi bir organizasyon oldu. Ödül alan sporcularımızda çok iyi seçilmiş herkese örnek teşkil ediyor. Her ikisini de kutluyorum.Spor kültürünü geliştirmek anlamında o vizyonu, o kurumsallığı vermek açısından bir örnekti. Şampiyonlar Ligi bestecisini getirmişler. Mustafa Koç Spor Ödülü için özel beste yaptırmışlar ve bizzat kendisi gelerek orkestrayı yönetip icra etti"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler