Resmi açıklama: Fenerbahçeli futbolcu PFDK'ya sevk edildi

10.02.2021 - 16:00 | Son Güncellenme: 10.02.2021 - 16:13

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'nin defans oyuncularından Mauricio Lemos, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Lemos, hangi maddeden sevk edildi, kaç maç ceza alacak? İşte Lemos'un PFDK'ya sevk edilme gerekçesi ve detaylar...

Resmi açıklama: Fenerbahçeli futbolcu PFDK'ya sevk edildi

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe forması giyen Mauricio Lemos, Ziraat Türkiye Kupası’nda Medipol Başakşehir ile oynadıkları karşılaşmada kırmızı kart görmüştü. Lemos, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk edildi. Detaylar haberde… 

Lemos hangi maddeden sevk edildi?

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklama şu şekilde:

“FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu PAOLO MAURICIO LEMOS MERLADETT’in 09.02.2021 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 10.02.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

Ne olmuştu?

Uruguaylı stoper, Deniz Türüç'e yaptığı hareket nedeniyle ilk olarak sarı kart gördü. Daha sonra VAR'a giden maçın hakemi Fırat Aydınus, Mauricio Lemos'a verilen sarı kartı iptal ederek kırmızı kart gösterdi. Lemos, 13 Şubat Cumartesi günü takımı Fenebrahçe'nin Karagümrük ile deplasmanda oynayacağı lig maçında sahada olamayacak.

Lemos bu sezon kaç maçta oynadı?

Fenerbahçe’nin bu sezonki transferlerinden biri olan Mauricio Lemos, Süper Lig’de 8 maçta forma giydi. Kupada ise 1 maçta görev alan futbolcu toplamda 738 dakika süre aldı. Lemos, Fenerbahçe’den önce Las Palmas, Sassuolo, Rubin Kazan ve Defensor Sporting’de oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler