Lens - Lille derbisinde saha karıştı! Olaylı maçta kazanan Lens oldu

Orhan Gülek
18.09.2021 - 19:44 | Son Güncellenme: 18.09.2021 - 20:54

Fransa Ligue 1'in altıncı haftasında büyük olaylara sahne olan Lens ile Lille derbisi, ev sahibinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İşte tüm detaylar...

Lens - Lille derbisinde saha karıştı! Olaylı maçta kazanan Lens oldu

DIŞ HABER  - AJANSSPOR

Fransa Ligi'nin 6. haftasında Lens-Lille derbisi yaşandı. Kuzey Derbisi olarak adlandırılan derbide Burak Yılmaz ile Zeki Çelik de konuk ekibin 11'inde başlarken, devre arasında olaylar çıktı. Karşılaşmaya 15 dakika ara verilirken, maç Lens takımının 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Lens'in golünü 74. dakikada Polonyalı futbolcu Przemysław Frankowski kaydetti.

Tekrarlanırması durumunda maç ertelenecekti

Karşılaşmada Lens ve Lille tribünlerinde yaşanan olayları güvenlik güçleri bastırmaya çalışırken yaralıların olduğu öğrenildi. Polis müdahalesi sonrasında Lens taraftarları güçlükle sahadan çıkarılırken soyunma odasına giren takımlar belli bir süre sahaya çıkmadı. Olay sonrası karşılaşmaya 15 dakika ara verilmek zorunda kalınırken, olayların tekrarlanması durumunda maç ertelenmesi gündeme geldi.

Öte yanan Lille'de milli oyuncularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik maça 11'de başladı.

Galiter sonrası Lille dikiş tutturamadı

Milli oyuncular Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı ile geçen sezon Ligue 1 şampiyonluğuna olan teknik direktör Christophe Galtier, sezon başında sürpriz bir kararla Nice takımına transfer olmuştu. Christophe Galtier sonrası göreve gelen Jocelyn Gourvennec yönetimdeki Lille takımı, yeni sezonda toplam 6 karşılaşmaya çıkaraken, 3 yenilgi, 2 beraberlikle Lig'de 13. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler