Leonard Kweuke, Rizespor'dan ayrılıyor mu?

22.12.2017 - 00:45 | Son Güncellenme: 22.12.2017 - 00:45

Rizespor’da 5 yıl ile en uzun süre oynayan yabancı futbolcu olan ve 58 gol atan Kweuke ile yolları ayırma aşamasına geldi

Rizespor’da Leonard Kweuke döneminin sonuna gelindi. Yeşil-mavililerin süper lige çıktığı 2013 yılın da Roman’ nın Sparta Prag takımından transfer ettiği Kweuke ile yolların ayrılması bekleniyor. 5 yıldır forma giydiği Çaykur Rizespor’ da 58 gol atan Kweuke Rize’ den ayrılıp Ankara’ ya gitti. Geldiği günden beri yeşil-mavili taraftarların çok sevdiği isim olan Kweuke’ ye taraftarlar Başbakan ve Buldozer lakapları takmıştı. Attığı goller kadar yaşadığı olaylarla da adından çok söz ettiren Kamerunlu golcü veda etme hazırlığında.

Sağ dizindeki sakatlık nedeniyle Ameliyat olup yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak olan Leonard Kweuke’ nun durumunu değerlendiren Yönetim ve teknik heyet, golcü futbolcuyla ayrılık kararı aldığı öğrenildi. Rizespor’un geçen sezon ortasında 5 yıllık sözleşme yenilediği ve bununla da yıllık 1,800 bin euro ücret alan Kweuke ve menajeri ile Ankara’da görüşüldü. Başkan, yönetim ve teknik kadronun Kweuke’nin hem sakatlığı hem de aldığı yüksek ücretten dolayı böyle bir karar aldığı bildirildi.

 Hafta başından itibaren antrenmanlara çıkmayan ve Kweuke’ nin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, "Başkanımız Hasan Kemal Yardımcı menajeri ile Ankara'da bir görüşme yapacaklar. Toplantıdan çıkan sonuca göre bir kara varılacak. Ben şuan Gazişehirspor maçına yoğunlaştım. O konuyla ilgili başkanımız üstüne düşeb görevi yerine getiriyor. Nasıl bir karar ortaya çıkar hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı. (Pazar53)

Senin için hazırladığımız haberler