Leonardo Bonucci: "Futbol yoksa, kupa da yok"

07.06.2020 - 14:46 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 14:58

İtalya Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus forması giyen Leonardo Bonucci, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bonucci, "Futbol yoksa, kupa da yok" dedi.

DIŞ HABER - AJANSSPOR

La Gazzetta dello Sport'a konuşan Bonucci, "Koronavirüsten korkmadım ve hep sağlıklı kaldım. Şu ana kadar hiçbir belirti göstermedim, ancak takım arkadaşlarım çok endişeliydi. Testler yaptık ve bu bizi rahatlattı. Şimdi virüsün bulaşma riskine karşı bize verilen temel kurallara bağlı kalmalıyız" dedi.

"Sezonun devam etmesi doğru karar"

Sezonun devam etmesinin doğru bir karar olduğunun altını çizen Bonucci, "Futbol, özellikle İtalya'da çok önemlidir. Elbette, taraftarlarımızı çok özledik. Stadyuma çıkmak, taraftarların tepkilerini duymak... Boş stadyum ise çok garip olacak. Ama İtalyanlar için, en sevdikleri takımı televizyonda izlemek bile onları rahatlatacaktır. Yakında normal hayata döneceğimizi size söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Sakatlık riski var"

Uzun bir aradan sonra geri döneceklerini ve sakatlanma riskinin olacağını da söyleyen Bonucci, "Sakatlık riski var. Bu kadar uzun bir aradan sonra yeniden başlamaya alışkın değiliz. Bu daha önce hiç olmamıştı. 70 gün boyunca maç oynamadık. Şimdi ise haftada üç kez maç oynamak zorundayız. Riskler çok açık. Ama ne yapabiliriz?" diye konuştu.

"Ronaldo bir şampiyon"

Portekizli yıldız Ronaldo hakkında konuşan tecrübeli savunma oyuncusu, "Nasıl bıraktıysak aynı öyle. O harika bir oyuncu ve büyük bir profesyonel. Koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde bana nasıl formda kalacağını anlattı. O gerçek bir şampiyon" dedi.

"Çok etkilendim"

Takım arkadaşlarının antrenman maçlarını ne kadar ciddiye aldığı ile sözlerine devam eden Bonucci, "Gerçekten takım arkadaşlarımdan çok etkilendim. Kilolu ve iştahsız gelenler olmuştu, ama bunları antrenman yaparak hallettiler. Takımla beraber antrenman yaparak gelişmeye devam ettik. Koç takımdan memnun ve şöyle diyor: "Takım böyle hareket ettiğinde hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Futbol yoksa, kupa da yok"

Bonucci son olarak, "Umarım lig devam eder ve öyle bitiririz. Oynanmazsa birçok hikayeye ve tartışmaya açık hale gelecek. Eğer lig devam etmezse şampiyon ilan edilmemeli. Futbol yoksa, kupa da yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler