L'Equipe, Cengiz Ünder ve Altınordu'yu analiz etti

Salim Manav
25.11.2021 - 16:09 | Son Güncellenme: 25.11.2021 - 16:30

L’Equipe, Galatasaray ile Marsilya arasında oynanacak maç öncesinde Altınordu ve Cengiz Ünder ile ilgili iki sayfalık analiz bir haber yayınladı. Detaylar haberimizde...

L'Equipe, Cengiz Ünder ve Altınordu'yu analiz etti

L’Equipe'in muhabiri Mathieu Gregoire, Cengiz Ünder'in yetiştiği Altınordu’nun Metin Oktay Yerleşkesi’ne gelerek oyuncu hakkında geniş bilgiler aldı ve milli yıldız ve Altınordu'yu manşete taşıdı. 

Gazetede yer alan habere göre Altınordu’nun Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen Cengiz Ünder, kendisine her zaman güvendiğini belirterek, “Bugün Milli Takım ve Avrupa hayallerimi gerçekleştirdiğim için gururluyum. Çocukken babamla beraber tamir dükkanında çalışırdım, kamyonların tamirinde kendisine yardımcı olurdum” dedi.

Akademi Ligi’nde oynarken bir karşılaşmadan sonra Galatasaray tarafından davet edildiğini hatırlatan milli oyuncu, “Galatasaray tarafından İstanbul’a davet edildik. Akademi takımına karşı oynadığım maçın ardından kalmamı istediler. Her zaman arkamda duran babam, genç yaşımda beni bir başıma İstanbul’da bırakma konusunda kararsız kaldı ve olmadı” diye konuştu.

Cengiz Ünder, Altınordu’da forma giyerken odasında David Silva’nın posterinin bulunduğunu da açıkladı.

Özkan: Cengiz ve Çağlar başarılı olsun diye dua ediyorum

Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fransız gazetecinin Altınordu Futbol Kulübü, Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü sorularını da cevaplandırdı.

Cengiz Ünder’i fiziği küçük diye bir türlü genç takımlara seçmediklerini hatırlatan Başkan Özkan, “Cengiz Ünder ile U14, U15, U16 ve U17 kategorilerinde defalarca Türkiye Şampiyonalarına gittik, şampiyonluklar ve ikincilikler kazandık. Fiziği küçük diye Cengiz’i bir türlü Genç Milli takıma seçmiyorlardı. Biz de Cengiz’e haksızlık yapıldığını, seçmeleri gerektiğini söylüyorduk. Cengiz 17 yaşında A takımda başarıyla oynamaya başlayınca, U18 genç milli takıma seçildi” dedi.

Özkan'ın unutulmaz Cengiz Ünder anısı

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Cengiz Ünder ile ilgili unutamadığı bir anısını ise şöyle anlattı:

“2016 yılında Cengiz Ünder formunun zirvesinde idi. İtalya ile önemli bir U19 Avrupa Grup Eleme Milli maçımız vardı. Atladım uçağa, gittim maça ve ona “Bizi hedefimiz Avrupa’da oynamak değil mi? Göster kendini” dedim. Cengiz Ünder, o gün özellikle ikinci yarı harika oynadı ve 2 tane golün asistini yaptı, maç 2-2 berabere bitti. Maç sonunda İtalyan seyirciler Türkiye kadrosunda bulunan küçük kenar oyuncusunu alkışlıyorlardı. Benim hiç unutmadığım ve en mutlu olduğum anlardan biridir”

Fransız gazetecinin “Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü ikilisiyle unutamadığınız bir anınız var mı?” sorusuna ise Başkan Seyit Mehmet Özkan, “İkisi birlikte profesyonel oldular. İmza törenini Altınordu Futbol Akademisi’nde çimlerin üzerinde sahada yapmıştık. O gün ikisi bana, ben de onlara çok sıkı sarıldım. O sarılmalar kesinlikle çok gerçek idi, tarif edilecek gibi bir şey değil” diye cevapladı.

Antrenörlerinden Cengiz Ünder'e övgüler

Cengiz Ünder’in Altınordu Futbol Akademisi’nde oynadığı dönemlerde de görev alan Altınordu Kıdemli Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu ve Altınordu Futbol Akademisi Kaleci Başantrenörü Hüseyin Yenikaya da Fransız gazetesine Cengiz Ünder ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündoğdu ve Yenikaya, Cengiz Ünder’in ALFA’ya geldiği günden itibaren farklı yetenekleri olduğunu gördüklerini vurgulayarak, “Cengiz çok farklı bir çocuktu. Büyük futbolcu olacağı belliydi. Hiç çalışmalarını aksatmaz, ekstra antrenmanlar yapardı. Antrenörlerin her söylediğini fazlasıyla yaptı. Şu anda kendisi Avrupa’nın en büyük liglerinde forma giyiyor. Kendisinin başarısı ile gurur duyuyoruz” dedi.

'Başarısıyla gurur duyuyoruz'

Cengiz Ünder’in Metin Oktay Yerleşkesi’nde kaldığı dönemlerde de çalışan aşçıbaşı Dilek Altun, aşçılar Hafize Çınar ve Bahar Taşçı da Cengiz Ünder ile ilgili anılarını gazeteye aktardı. Yemekhane bölümünde çalışan görevliler, Cengiz’in ilk geldiği günden itibaren herkese sayılı davrandıklarını da belirterek, “Yemek seçmezdi. Kendisi en çok peynirli omleti severdi. Annesi babası şehir dışında olduğu için biz ona buradaki tüm çocuklarımıza yaptığımız gibi annelik yaptık. Onun başarısı ile gurur duyuyoruz” diye konuştular.

Senin için hazırladığımız haberler