Letonya'da 2003 motivasyonu

03.09.2015 - 10:30 | Son Güncellenme: 03.09.2015 - 10:36

Letonya Basın Sözcüsü Sopirins, Türkiye’yi play-off’ta eleyerek EURO 2004’e gittikleri 2003 yılına vurgu yaptı. "O maçları motivasyon kaynağı olarak kullanıyoruz" dedi.

Letonya, 2003’te Ay-Yıldızlıları EURO 2004 play-off turunda elemesiyle hafızalarda yer etmişti. Rakibin basın sözcüsü Viktors Sopirins, Türkiye karşılaşmasını değerlendirerek “2003’teki maç bizim için çok önemliydi. Sadece futbolda değil, ülke tarihi için de önemliydi. Çünkü bir önceki Dünya Kupası’nda 3’üncü olan takımı eledik. Çok büyük ses getirmişti. O dönemdeki Türkiye maçlarını, takımıza motivasyon kaynağı oluşturmak için kullanıyoruz” dedi. Riga’da 1-0 kazanıp, İstanbul’da 2-2 berabere kalan Letonya, EURO 2004 vizesi almıştı.  

‘HEPSİ ÇOK TEHLİKELİ’
Viktors Sopirins, Ay-Yıldızlı takımın tüm futbolcularının kaliteli olduğunu ve tek bir isme odaklanma hatasına düşmeyeceklerini dile getirerek “Her biri dünyaca ünlü futbolcular. Rakibimizin gücünün farkındayız. Ancak futbolun takım oyunu olduğunu da hatırlatmak isterim” dedi.

TARAFTAR MESAJI
Konya’daki atmosferin çok ateşli olacağını bildiklerini vurgulayan Sopirins “Futbol bir adrenalin oyunu. Türk taraftarlar dünyaca ünlü. Fakat bu durum bizi de motive edecek. Çünkü bizim futbolcularımız da, rakip dahi olsa, coşkulu bir ortamda oynamayı tercih ediyorlar”    ifadelerini kullandı.

"KEŞKE KAYDI OLSAYDI"
Letonya Basın Sözcüsü Viktors Sopirins, Türkiye’nin Letonya’ya karşı son galibiyeti 1924 yılında aldığı bilgisini Türk gazeteciler vasıtasıyla öğrendiğini vurguladı. “Gerçekten çok ilginç ve güzel bir hatıra. Neredeyse 100 yıl olmuş. Keşke kamera kaydı olsaydı. Güzel bir hatıra olarak yerini alırdı” diyerek esprili bir dil kullandı.

Bugün

Senin için hazırladığımız haberler