Levent Nazifoğlu: "Aklında başında bir insan o göreve talip olmaz"

05.04.2019 - 19:21 | Son Güncellenme: 05.04.2019 - 16:29

Levent Nazifoğlu: "Aklında başında bir insan o göreve talip olmaz"

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Tansiyonun artık düşmesi gerektiğine dikkati çeken Nazifoğlu, tüzüğün değişmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Levent Nazifoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

Nazifoğlu: "Tüzüğü değiştirmek lazım"

Şahsi görüşüm keşke ibrasızlık konusu olmasaydı. Camia çok gerildi. Bu gerginliği bir şekilde düşürmek gerekiyor. Bence de Mustafa Cengiz yönetimi ibrasızlığı hak etmedi. Adnan Polat tarafında da hemen hemen aynı kişiler tarafından yapıldı. Tüzüğü değiştirmek lazım.

"Liseyi 30 milyon insana düşman ediyorlar"

Liseliler böyle yapıyor dememek lazım. Dediğin zaman da camiayı düşman etmiş oluyorsun. 250 kadar kişi; artık kendi çıkarları mı diyeyim, başka şeyler mi diyeyim… Liseyi 30 milyon insana düşman ediyorlar. Çok iyi tanıdığım liseliler var.  Aynı fikirde değiller. Diğer liselilerin de bu kişilerin lafına bakıp da iş yapmaması lazım.

"Ne yapalım, kavga mı edelim?"

Demokrasiye inanmamız lazım. Genel Kurul’daki bazı insanların hakları vardı ve bu hakkı kullandılar. Mustafa Cengiz’in de hakkı mahkemeye başvurmak. Ne yapalım kavga mı edelim? Yapılacak her şeyin Galatasaray’a zarar verip vermediğini düşünmek lazım. Tansiyonun düşmesi lazım, yoksa böyle olmaz.

"Bankalar bu tip durumları sevmez"

Seçimin sezon sonuna alınmasına kimse itiraz etmez. Ligin sonunda seçim olur. Ama problem bellidir. Maalesef Türkiye’deki takımlar krediyle dönüyor. Bankalar da bu işleri sevmiyor. Bunun futbolcu ile olan ilişkisi bellidir. Futbolcu, “Burada kaos var. Paramı alabilir miyim, alamaz mıyım” ona bakar. Galatasaray’da nereden baksanız kaos var.

Eşref Hamamcıoğlu yorumu

Eşref Hamamcıoğlu’nun da gönlünde başkan olmak yatabilir. Maalesef İnan Kıraç’ın bazı çıkışları oluyor. Bunların da Galatasaray’a yarar getirdiğini söyleyemez.

"Futbolcuya parasını vermek zorundasınız"

Fatih Hoca’nın bir yere kadar etkisi olur. Futbolcuya parasını bir şekilde vereceksiniz. Ya da burada paran kalmaz mesajını vereceksin. Fatih Terim’in yapabileceği şeyler bu anlamda sınırlı.

"Taraftarlar, yönetime etki etme işini sevdi"

Taraftar gelecek ve takımını destekleyecek. Zorla Diagne’yi aldırmayacaklar. O kadar para verildi. Kupa maçında da ıslıklandı. Diagne’yi yollayıp yeni yılda 15 milyon Euro daha mı harcanacak? Taraftarlar yönetime etki etme işini sevdi. Ama bu durum kulüpleri uçuruma götürüyor. Yöneticilerin daha cesur davranması lazım.

"Aklı başında insan o göreve talip olmaz"

Galatasaray’da artık insanlar görev almak istemiyor. Ben başkan Mustafa Cengiz ve yöneticileri normal insan olarak görmüyorum. Sabahtan geceye kadar uğraş veriyorsunuz, para bulmaya çalışıyorsunuz ama yemediğiniz küfür kalmıyor. Devamlı baskı halindesiniz. Taraftarla birlikte olsan genel kurul üyeleri karşı çıkıyor ya da tam tersi. Senetlerin altına atılan imzaların haddi hesabı yok. Kulüplerin yönetilebilirliği kalmadı. Aklı başında insan o göreve artık talip olmaz. Ben öyle düşünüyorum.

"Galatasaray, bu sefer Kadıköy'de kazanacak"

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanına gidecek ve ben bu derbiden umutluyum. Bu sefer kazanacağımızı düşünüyorum. En avantajlı olduğumuz dönemlerden birinde Kadıköy’e gidiyoruz. İnşallah o sefer, bu sefer olur.

"Stresi azaltalım"

Tüm camiaya sesleniyorum. Bu stresi azaltalım. Yapacağımız şeylerin Galatasaray’a faydalı olup olmayacağına bakıp ondan sonra hareket etsinler. Diyeceğim budur.

Senin için hazırladığımız haberler