Levent Nazifoğlu: "En büyük başkan bizim başkan deyip..."

30.04.2019 - 16:05 | Son Güncellenme: 30.04.2019 - 19:05

Levent Nazifoğlu: "En büyük başkan bizim başkan deyip..."

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, 5 Mayıs Pazar günü Türk Telekom Stadı’nda oynanacak ve şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek derbi öncesi dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Levent Nazifoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

"Şampiyonluk haftaları stresli geçer"

Bundan sonra deplasman maçları böyle olacak. Galatasaray şampiyonluğa oynuyor. Karşısındaki takım da yenilmemeye çalışıyor ve oyunu kilitleyecek. Oyuncuların üstünde baskı olduğundan rahat oynayamayacak ve sıkıcı maçlar olacak. Fakat; iç sahada öyle olmayacaktır. Futbol kötü olsun puan alsın düşüncesinde değilim. Gönül çatır çatır top oynansın ve öyle kazanılsın ister. Ama ortada bir realite var. Şampiyonluk haftaları stresli geçiyor.

"Bu dönemde en büyük başkan bizim başkan deyip kenetlenmeliyiz, şampiyonluk önemli"

Galatasaray, Konya’da berabere kalarak bir şey kaybetmedi. Bütün maçları kazanınca Galatasaray şampiyon olacak. Camia kenetlenmeli. En büyük başkan bizim başkan, en büyük hoca bizim hoca denilmeli. Daha sonra herkes eteğindeki taşları dökebilir. Ama öncelik Galatasaray’ın başarısı ve şampiyonluğu.

"3 takımın şampiyonluk yarışı vermesi ülkemiz futbolu için iyi"

Başakşehir’in herkes şampiyon olduğunu söylüyordu. Fark eridi. Şimdi herkes futbol konuşuyor. Ülkemizin futbolu açısından 3 takımın yarış içinde olması güzel bir şey. Ben bu şekilde bakıyorum. Zor ve stresli haftalar bizi bekliyor.

Levent Nazifoğlu: "Galatasaray'ın net favori olduğunu düşünüyorum"

Derbi zor geçecek. Benim fikrim; Galatasaray’ın çok favori olduğunu düşünüyorum. Bence Beşiktaş maçı çok zor geçmeyecek. Galatasaray’ın derbiyi kazanacağı fikrindeyim. Ben Beşiktaş’ı asla küçümsemiyorum. Bizim sahamızda olacağı için böyle konuşuyorum. Beşiktaş’ın sahasında olsa Beşiktaş daha avantajlı olurdu.

"Fatih Terim’in Şenol Güneş’ten daha iyi olduğunu düşünüyorum"

İki teknik adam açısından çok fazla yorum yapmak istemem. Fatih Terim bizim hocamız. Fatih Terim’in Şenol Güneş’ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama Şenol Güneş de kıymetli bir hoca.

Levent Nazifoğlu'ndan Sinan Gümüş yorumu

Sinan Gümüş hata yaptı ve özür diledi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. İnsanlar kendi aralarında konuşurken böyle haddini aşan konuşmalar yapıyor. Orada şımarmış ve hata yapmış. Tabi ki genç bir kardeşimiz. Çok uzatmamak gerek.

Albayrak'ın, 'Şampiyon olmazsak bizi asarlar' yorumunu nasıl buldu?

Abdürrahim Albayrak’ın, “Şampiyon olmazsak bizi asarlar” gibi açıklamalar yapmasını doğru bulmuyorum. Birçok kişinin bu konuda söyleyecek şeyi vardır. Haklı taraftarları olabilir. Ama şu anda bu tarz tartışmaların yeri ve zamanı değil. Galatasaray’ın üçüncü olma ihtimali de var. İnsanların bunu bilmesi lazım. Albayrak’ın açıklamalarını doğru bulmuyorum.

"Herkesin sus-pus oturması lazım, şampiyonluk öncelikli olmalı"

Bu 1 ayda herkesin sus pus oturması lazım. Herkesin konuşacak şeyleri var. Benim de var. Ama şampiyonluk öncelikli olmalı. Bir Galatasaraylının yapması gereken şey bu. Önce Galatasaray’ın şampiyonluğu önemli ve önceliklidir. İnşallah derbide hakemler konuşulmaz. Hak edenin şampiyon olacağı bir yıl olsun temennisinde bulunmak istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler