Levent Nazifoğlu: "Mustafa Cengiz yönetimi, dönemini tamamlamayı hak ediyor"

21.05.2019 - 14:25 | Son Güncellenme: 21.05.2019 - 17:25

Levent Nazifoğlu: "Mustafa Cengiz yönetimi, dönemini tamamlamayı hak ediyor"

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların 22.şampiyonluğu ve gündemine dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Nazifoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Levent Nazifoğlu: "Konsantrasyon şampiyonluğu getirdi"

Şampiyonluğumuz hayırlı, uğurlu olsun. Futbolcularımız ve hocalar vazgeçmedi. Puan farkı morali bozmadı. En önemli etken konsantrasyonu bozmadan kazanarak gitmek şampiyonluğu getirdi. Camiamıza kutlu olsun.

"Fatih Terim'in heykeli dikilsin"

Fatih Terim’in çok büyük önemi var şampiyonlukta. Takımı zor durumdan geçerken de bir arada tuttu. Bilgi ve birikiminin şampiyonlukta etkisi var. Başka bir teknik adam olsaydı ne yapardı bilemem. Ama Fatih Terim’in performansından çok memnunuz. Heykeli neden dikilmesin? Bize çok önemli başarılar kazandırdı. Heykeli dikilsin tabi ki.

"Üçüncü kupa cepte değil ama favoriyiz"

Üçüncü kupa cepte değil. Rakibi küçümsememek lazım. TFF Süper Kupa’da favori yine Galatasaray’dır. Ama umuyorum ki 3.kupa da müzemize gelsin isterim.

"Sportif başarıdan gelecek gelirleri iyi kullanmak gerek"

Türkiye’de mali açıdan en iyi kulüp olmak katma değer sağlamıyor. Başka kulüplerin Galatasaray’dan daha fazla borcu olması bir şey kazandırmaz. Borcu ödeyebilecek seviyeye çekmek lazım. Şampiyon olamayacağımız sezonlar da olabilir. Şimdi gelirler gelecek ama şampiyon olamadığında büyük sıkıntı yaşarsın. Gelirleri çok iyi kullanmak gerek.

Mustafa Cengiz'in, 'Devler Ligi için TFF harekete geçmeli' açıklaması üzerine...

TFF’nin, Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi’ne gidecek takımların sayısı konusunda çalışma yapıp yapmayacağını bilemiyorum. Başkanımdan şunu rica ediyorum; Kulüpler Birliği’nin etkili bir takımı Galatasaray’dır. Bir mücadele başlatsın biz de destekleyelim. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne gidecek diye pasif kalmış takımlar olabilir. Haziran ayındaki seçimden sonra göreceğiz.

"TFF seçimlerinde Galatasaray'ın etkisi olmadı"

Kulüplerin, TFF Başkanı seçiminde etkisi var mı? Şu ana kadar bence Galatasaray'ın etkisi olmadı. Oraya giden kişilerin zaten formasını çıkarması lazım. Kimsenin hakkının yenmemesi lazım. Kulüplerin hakkı yenmesin yeterli olur.

Galatasaray'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi için yeterli mi?

Şampiyonlar Ligi için takviye yapılması lazım. Bu benim görüşüm. Hoca ve scout ekibi çalışıyordur. Yollar bazı oyuncularla ayrılacak. Eminim ki alınacak futbolcuların birçoğu belirlenmiştir.

"Mustafa Cengiz yönetimi, dönemini bitirmeyi hak etti"

Seçim konusu ilerleyen günlerde konuşulmaya başlanacak. Mustafa Cengiz yönetimini yeni seçimde dışarıda bırakmak isteyenler olacaktır. Ama bu camiamıza yarardan çok zarar getirecektir. Bence Mustafa Cengiz yönetimi, dönemlerini bitirmeyi hak etti. Cengiz yönetimine yapılacak bu tarz bir davranış, bir sonraki başkanı da rahatsız edecektir. Aklı başında davranıp başkana ve yönetime dönemlerini tamamlamaları için izin vermek lazım diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler